21 Ağustos 2014 17:42

‘Sadece IŞID değil destekçisi de katil’

Gazeteci James Foley’in IŞİD üyesi tarafından öldürülmesi ve görüntülerinin yayılmasına gazeteci örgütleri tarafından tepki gösterdi.

‘Sadece IŞID değil destekçisi de katil’
Paylaş

Gazeteci James Foley’in IŞİD üyesi tarafından öldürülmesi ve görüntülerinin yayılmasına gazeteci örgütleri tarafından tepki gösterdi.

Gazetecileri Koruma Komitesi, IŞİD’in Gazeteci Foley’i öldürmesine tepki gösterdiği açıklamasında “Foley Suriyelilerin mücadelesine tanık olmak için Suriye’ye gitmişti” dedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) iki yıldır Suriye’de alıkonulan ABD’li Bağımsız Gazeteci James Foley’i öldürmesine tepki gösterdi. CPJ Başkanı Sandra Mims Rowe, Foley’in ailesine baş sağlığı dileyerek  “Suriye’de kaçırılan ve iki yıldır alıkonulan Gazeteci James Foley’in barbarca öldürülmesi her düzgün insanı rahatsız etti. Foley Suriye’ye, Suriye halkının kötü durumunu göstermek, onların mücadelesine tanık olmak ve basın özgürlüğü için mücadele etmek için gitmişti” dedi.

BİR GAZETECİ DAHA IŞİD’İN ELİNDE

IŞİD, Foley ile ilgili videosunda ellerinde TIME Muhabiri Steven Sotloff’un da olduğunu, hava saldırıları durmadığı takdirde onu da öldüreceğini açıklamıştı.

‘AKP IŞID’İN İŞLEDİĞİ SUÇLARIN ORTAĞIDIR’

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Irak ve Suriye topraklarında ölüm saçan İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), bir gazeteciyi katlettiğini belirterek, “Yalnızca IŞİD değil, destekçileri de katildir” ifadelerini kullandı.

ÇGD’den yapılan açıklamada, destekçi devletlerin arasında Türkiye’nin de olduğuna yönelik iddialar olduğunu belirterek, “TIR’lar dolusu mühimmat ve askeri malzemenin Türkiye’den güneye doğru gönderildiği herkesin malumudur. Bilinmelidir ki destekçileri de, Êzidiler ve Türkmenler başta olmak üzere önüne gelen herkesi toplu biçimde öldüren, kadınlara ve küçük çocuklara tecavüz eden, pazarlarda satan bir örgüt olan IŞİD’in işlediği her suçun ortağıdır; katildir. Ülkeyi 12 yıldır yöneten AKP iktidarı ve bu yıllar içinde ülkedeki bütün kötülükleri el birliği ile yaptığı tüm cemaat, topluluk ve çeteler, bu katliamlarda pay sahibidir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum derhal devreye girmeli, bu terör örgütünün neden olduğu akıl almaz katliamlara son verilmeli, gazetecilerin bu bölgede mesleklerini güvenle yapmaları sağlanmalıdır” denildi.

TÜRKİYE MÜZAKERE EDENLERDEN

İngiltere basını IŞİD tarafından öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley’in videosunda görülen kişinin büyük olasılıkla İngiliz vatandaşı olmasına geniş yer ayırdı.
Guardian Londra aksanıyla İngilizce konuşan kişinin IŞİD’in Türkiyeli yetkililere teslim ettiği 11 rehinenin fidye karşılığı serbest bırakılma müzakerelerinde IŞİD’in başlıca müzakerecilerinden biri olduğu yönünde bilgiler bulunduğunu yazdı.

 

 

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Gül’e darbe girişimini biz engelledik’

SONRAKİ HABER

Heykele basan asker hakkında soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...