21 Ağustos 2014 17:20

Harb-İş’te ‘promosyon’ yolsuzluğu iddiası

Türk Harb-İş yöneticilerinin, sendikanın dağıttığı promosyon ürünlerinden usulsüz kazanç sağladığı iddia edildi. Bir İnternet sitesinde yer alan habere göre, Ankara’da bir firmadan temin edilen promosyon ürünleri katalog fiyatının çok üzerinde meblağlarda faturalandırıldı. Şirkete 100 bin TL’nin üzerinde fazladan ödeme yapıldı.

Harb-İş’te ‘promosyon’ yolsuzluğu iddiası
Paylaş

Türk Harb-İş yöneticilerinin, sendikanın dağıttığı promosyon ürünlerinden usulsüz kazanç sağladığı iddia edildi. Bir İnternet sitesinde yer alan habere göre, Ankara’da bir firmadan temin edilen promosyon ürünleri katalog fiyatının çok üzerinde meblağlarda faturalandırıldı. Şirkete 100 bin TL’nin üzerinde fazladan ödeme yapıldı. Ancak gazetemize ulaşan diğer bir iddia daha da vahim. Söz konusu fazladan ödemeler sendikanın bodrum katında bir sendika yöneticisiyle paylaşıldı. İddiaları sorduğumuz Harb-İş Genel Mali Sekreteri Yavuz Koçak, iddiaları yalanlayarak, sendika genel kurulu öncesi kendileri hakkında iftira kampanyası başlatıldığını iddia etti.

Askeri işyerlerinde örgütlü Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası, KENT34 adlı İnternet sitesinde yer alan haberle çalkalanıyor. Habere göre, 2014 yılı için sendika imzalı defter, ajanda, takvim, kalem seti gibi ürünler için Ankara merkezli bir firmayla anlaşma yapıldı. Ancak faturadaki birim fiyatları, firmanın yeni yıl ürünleri için dağıttığı katalogdaki fiyatların çok üzerinde. Haberde, şirkete bu şekilde 130 milyar TL haksız ödeme yapıldığı iddia edildi. Olayla ilgili sendika üyesi bir grup işçinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

‘BODRUM KATINDA ÇANTA İDDİASI’

Haberdeki iddialara ilişkin yaptığımız araştırma tartışmanın daha da vahim olduğunu ortaya koydu. Söz konusu usulsüz ödemelerden Harb-İş Genel Mali Sekreteri Yavuz Koçak’a pay verildiği iddia ediliyor. Olayın ise para transferlerine aracılık eden bir firma çalışanının durumu fark etmesi üzerine açığa çıktığı belirtiliyor.
İddiaya göre, söz konusu firmadan alımlar fazladan faturalandırılıyor. Sendikanın bütçesinden şirkete ödeme yapılıyor. Yapılan fazladan ödeme sendikanın bazı yöneticileri ile şirket arasında kırışılıyor. Para transferi kamera bulunmadığı için sendikanın bodrum katında çantalar içinde yapılıyor. Genel Başkan Bayram Bozal’ın da bu transferden haberdar olduğu iddialar arasında.

YÖNETİM YALANLADI

İddialara ilişkin sorularımızı yanıtlayan Harb-İş Genel Mali Sekreteri Yavuz Koçak, haberin tamamen uydurma olduğunu savundu. İddiaları sosyal medya üzerinden ortaya atan isimlerin geçmiş dönemlerde sendika genel kurullarında karşı karşıya geldikleri kişiler olduğunu belirten Koçak, bu kişiler hakkında hem kendisinin hem de Genel Başkan Bayram Bozal’ın suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Koçak, yaklaşan genel kurul öncesi mevcut sendika yöneticileri hakkında iftira kampanyası başlatıldığını öne sürdü. İddianın aksine söz konusu ürünlerin katalog fiyatlarından daha düşük fiyata alındığını savunan Koçak, “Yaptığımız her iş, her ödeme resmidir. Faturalar, sözleşmeler ortada. Olay yargıya intikal etti. Tüm belgeleri sunacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaptandan Sahil Güvenlik\'e: \'El sallamışlar, geri dönemedik\'

SONRAKİ HABER

Sigortası öldükten sonra mı yapıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...