21 Ağustos 2014 16:31

Suriyeli mülteciler içir uluslararası kampanya

Dünyadaki her beş sığınmacıdan ya da yerinden edilmiş insandan biri Suriyeli. Suriyeli mültecilerin için uluslararası dayanışma kampanyası başlatıldı.

Suriyeli mülteciler içir uluslararası kampanya
Paylaş

Dünyadaki her beş sığınmacıdan ya da yerinden edilmiş insandan biri Suriyeli. Suriyeli mültecilerin için uluslararası dayanışma kampanyası başlatıldı.

Bianet’in haberine göre, tümü Suriye dışında yaşayan bir grup akademisyen ve aktivistin hazırladığı metin, dün Avaaz.org’da imzaya açıldı. Suriyeli mültecilerin bugün yaşadığı zorlukları, sorunun çözümü için talep ve önerileri barındıran metnin dün yayınlanmasının nedeni, Guta’da gerçekleşen kimyasal saldırının birinci yıldönümü olması.

Avaaz.org’daki imza metni, Suriyeli mültecilerin bugün Türkiye, Ürdün, Mısır, Lübnan’daki yaşadığı zorlu koşulları tanımlıyor ve uluslararası kamuoyunun tepkisizliğine dikkat çekip uluslararası dayanışma çağrısı yapıyor.

İmza metninde, “Sığınma ve sürgün hukuki ve insani yapay bir zorluktur. Bunların cins, din ya da ulusal kökeni olamaz. Sığınmacılar arasında herhangi bir temelde ayrımcılık kökten reddedilmelidir” denilerek sığınmacıların kendilerini dinleyen, diyalog kuran, iş bulmalarını ve kendilerini geçindirmelerini sağlayan, çocuklarının onların sahip olmadıkları olanaklara sahip olmasını sağlayan ve kendi rollerini ve kimliklerini yeniden kurmalarını sağlayan olanaklar sunulmasın gerektiğine dikkat çekiliyor.
Metinde, “Suriyeli sığınmacıların davasını desteklemek aynı zamanda Avrupa ve Akdeniz’i aşan göç yolları üzerindeki farklı ülkelerde alanda alışan sivil toplum kuruluşları ve eylemciler arasında daha etkin eşgüdümü sağlamayı içermelidir” deniyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırılardan hükümet ve medya sorumludur

SONRAKİ HABER

İsrail mezarlığa saldırdı: Yakınlarını defneden 4 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...