21 Ağustos 2014 16:15

Hanime Aslan davası hakim için sıradanmış

Koruma kararı bulunan ve koruma polisiyle birlikte İstanbul Adalet Sarayı önünde öldürülen Hanime Aslan davasının 3. duruşması görüldü. 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin ‘Bu bizim için sıradan bir dava’ demesi dikkat çekti.

Hanime Aslan davası hakim için sıradanmış
Paylaş

Duygu AYBER
Gülşah İMREK
İstanbul


Koruma kararı bulunan ve koruma polisiyle birlikte İstanbul Adalet Sarayı önünde öldürülen Hanime Aslan davasının 3. duruşması görüldü. 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin ‘Bu bizim için sıradan bir dava’ demesi dikkat çekti.

11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubundan kadınlar da katılmak istedi. Buna izin verilmemesi üzerine Aslan ailesinin avukatı Meriç Eyüpoğlu, “Dışarıda bekleyen kadınlar için bu, önemli bir dava. Salona alınmalarını talep ediyoruz” dedi. Bunun üzerine hakimin, “Bu bizim için sıradan bir dava” demesi tepkilere yol açtı. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından kadınların salona alınmasıyla duruşma başladı.

Aslan’ın avukatları, tutuklu yargılanan sanıklar, oğlu Dursun Zehir ve azmettiren eski eş Hızır Zehir’in tutukluluğunun devamını ve savcının Aile Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Ailenin avukatlarından Perihan Meşeli, Aslan’ın 25 yıl boyunca şiddete maruz kaldığını, 2 kez hastanelik olduğunu ve bununla ilgili açılan 4-5 tane dava olduğunu söyledi.

Meşeli’nin aktardıklarından sonra sanık Dursun Zehir, ayağa kalkarak kadın avukata hakaretler yağdırdı. Daha sonra sanık avukatları Zehir’in psikolojik durumunun iyi olamadığını ileri sürerek iki sanığın da beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Aile Bakanlığı ile ilgili suçlama talebine ilişkin İstanbul Başsavcılığına başvurulması gerektiğini söyleyip, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 14 Ekim 2014 tarihine erteledi.

‘BU DAVAYI DAYANIŞMAYLA KAZANIRIZ’

Duruşmanın ardından gazetemize konuşan Hanime Aslan’ın ablası Arife Aslan, “Yıllarca beraber tehdit edildik. Hepimize mesajlar atıyordu. Bu çocuklar, babaları tarafından dolduruldu. Elimize doğdular oysa ki. Ablamı son 5 yıldır çok hırpalıyordu. En son kafası yarılmış bir şekilde bize gelince, ne gerekiyorsa yaparız dedik. Erkekler birbirinden güç alıyor. Ama kadın dayanışması diye bir şey var. Bu davayı kazanırsak, bu dayanışmayla kazanırız” dedi.

‘MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANSIN’

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, duruşma öncesi Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Nergis Şen, koruma kararına rağmen öldürülen kadınların ölümünden öncelikle devletin sorumlu olduğunu dile getirdi. Meclisi bir kez daha kadın ve trans cinayetleri gündemi ile olağanüstü toplanmaya çağıran Şen, “Kadın cinayetlerini önleyebilecek temel şartlar doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturmalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Parkomat işçileri yürüdü

SONRAKİ HABER

Katar: Foley\'in katledilmesi İslam\'a karşı suç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...