21 Ağustos 2014 16:08

Parkomat işçileri yürüdü

Mersin'de sekiz gündür direnişte olan parkomat işçileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın duyarsızlığına tepki için yürüdü

Parkomat işçileri yürüdü
Paylaş

Mersin'de sekiz gündür direnişte olan parkomat işçileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın duyarsızlığına tepki için yürüdü.

Mersin'de sekiz gündür direnişte olan parkomat işçileri, insan zinciri oluşturarak oturma eylemini yaptıkları Atatürk Parkı'ndan Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüdü. İşçiler, kör, sağır ve dilsiz rolü yaparak, tepkilerini ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi önünde parkomat işçileri adına açıklama yapan Akif Şenyiğit, günlerdir seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çevresindekilerin "kör, sağır ve dilsiz" olduklarını belirterek, seslerini duyurmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin'deki dinamikleri ile oynamaya çalıştığını belirten Şenyiğit, Ortaçağ derebeyliğini andıran bir tutum ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı uyardıklarını belirten Şenyiğit, işçilerin birliği ve dayanışmasının Kocamaz'ı yeneceğini, yol yakın iken baskıcı tutumlardan bir an önce vazgeçme çağrısında bulundu. Askerlerin Lice'de gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını belirten Şenyiğit, "Lice'de yaşananların oluşturulmuş olan barış sürecini bozma girişimidir. Kocamaz'ın Mersin'de yapmaya çalıştıkları ile askerlerin Lice'de gerçekleştirdiği katliamdan bir farkı yoktur. İkisi de aynı zihniyetin ürünüdür" dedi. (DİHA)
   

ÖNCEKİ HABER

Hollande: Suriye’deki gruplara silah yardımı yaptık

SONRAKİ HABER

Hanime Aslan davası hakim için sıradanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...