21 Ağustos 2014 12:11

AKP’de “karar” günü

AKP’nin yeni Genel Başkanı ve Başbakanın belli olacağı MKYK toplantısı bugün saat 14:00'te yapılacak.

AKP’de “karar” günü
Paylaş

AKP’nin yeni Genel Başkanı ve Başbakanın belli olacağı MKYK toplantısı bugün yapılacak.

AKP MYK toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün saat 14.00’te toplanacak. AKP Genel Merkezinde yapılacak toplantıda yeni AKP Genel Başkanı ve Başbakanın kim olacağının büyük ihtimalle belli olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından partide MKYK toplanmış, toplantıda yapılan anket ile üyelerden Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak görmek istedikleri bir ismi yazmaları istenmişti. Daha sonra ise il başkanları ve milletvekillerinden parti ve hükümetin başında görmeyi istedikleri bir ismi bildirmeleri talep edilmişti. Bugün de Erdoğan’ın, MYK üyelerinin görüşlerini aldıktan sonra belirlenen ismin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Bu ismin de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağı konuşuluyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, "Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim" demiş, AKP’li yetkililer ise, “Davutoğlu isminin telaffuz ediliyor olması, isminin açıklandığı anlamına gelmez” karşılığını vermişti. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çiftçiler polis ve jandarmayla çatıştı

SONRAKİ HABER

ABD Başsavcısı Ferguson’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...