21 Ağustos 2014 11:08

Arama çalışmalarına askeri gemiler de katıldı

Kumburgaz'da denizde kaybolan 5 genci arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arama çalışmalarına bu sabah askeri gemiler de katıldı.

Arama çalışmalarına askeri gemiler de katıldı
Paylaş

Kumburgaz'da denizde kaybolan 5 genci arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arama çalışmalarına bu sabah askeri gemiler de katıldı.

Kumburgaz sahilinde geçtiğimizi Pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan ve kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için yapılan çalışmalara bu sabah askeri gemiler de katıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait A585 ile M267 borda numaralı gemiler de saat 07.00 sıralarında arama çalışmalarında yer aldı.

VALİ MUTLU: GENÇLERİMİZ İÇİN FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

İİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da kaybolan 5 genci arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "4 gündür yoğun aramalarımıza rağmen bulunamayan gençlerimiz için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Allah'tan ümit kesilmez, ailelerimize sabırlar. Marmara'da kaybolan 5 gencimizi, bugün de 1 helikopter 1 uçak 4 Sahil Güvenlik 3 Deniz Kuvvetleri Komutanığı gemisi ve diğer birimlerle yoğun arıyoruz" dedi.

İDO'DAN AÇIKLAMA

İDO, bir deniz otobüsünde seyir sırasında, yolculardan kaptana geminin açıklarında insan barındıran bir kayık olduğu ihbarı ulaştığını ve kaptanın da Kıyı Emniyeti’ne olayı bildirdiğini belirtti.

İDO’dan yapılan açıklamada, 17 Ağustos Pazar günkü, saat 17.00 Avşa-Marmara Adası-Yenikapı seferini yapan Kemal Reis-5 deniz otobüsünde, seyir sırasında, bir yolcudan geminin kaptanına bir ihbar ulaştığı ifade edilerek, şöyle denildi:

“Yolcu tarafından, gemi personeli aracılığıyla kaptana iletilen bu ihbara göre, yolcular geminin açıklarında hareket eden bir şey gördüklerini, bunun içinde insan barındıran bir kayık yahut başka bir araç olabileceğinden şüphe ettiklerini bildirmişlerdir. Bunun üzerine, zorlu hava şartlarında gerçekleşen deniz yolculuğuna rağmen, kaptan gerek radar, gerekse, dürbün ve gözle tüm kontrollerini gerçekleştirmiştir. Kaptanın yaptığı kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamış, bunun üzerine kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyeti’ni, bağlı sektör Marmara’yı 14. Kanal’dan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkiini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır\'da sokak ortasında uyuşturucu içiyorlar

SONRAKİ HABER

Bursa\'da kömürle çalışacak termik santrale tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...