20 Ağustos 2014 22:19

Diyarbakır ve Cizre'de çatışma

Diyarbakır ve Cizre'de, Lice'de yaşanan katliamını protesto etmek isteyen gençlere polisin müdahale etmesi üzerine gençler ile polis arasında çatışmalar çıktı.

Diyarbakır ve Cizre\'de çatışma
Paylaş

Diyarbakır ve Cizre'de, Lice'de yaşanan katliamını protesto etmek isteyen gençlere polisin müdahale etmesi üzerine gençler ile polis arasında çatışmalar çıktı.

PKK komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın Diyarbakır Lice'de dikilen heykelinin yıkılması ve buna engel olmaya çalışan halkın üzerine ateş açılması sonucu Mehdin Taşkın'ın isimli gencin hayatını kaybetmesi, Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi gençler tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde protesto edildi. Katliamı protesto etmek için akşam saatlerinde Cumhuriyet Parkı civarında sokağa çıkan yüzleri kapalı çok sayıda YDG-H üyesi gence, bir süre sonra zırhlı araçlarla bölgeye gelen polisler tarafından müdahalede bulunuldu. Polisin gaz bombası atıp, tazyikli su sıkmasına gençler de molotofkokteyli, ses bombaları ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Atılan birçok molotofkokteyli zırhlı araçlara isabet etti. Alev alan bu araçlar TOMA'lardan sıkılan suyla ancak söndürüldü.

Burada başlayan çatışmalar kısa süre içerisinde ilçenin Yaser, İdil ve Nusaybin caddesine yayıldı. Çatışmalar esnasında caddeleri trafiğe kapatan gençler araçlardan barikat oluşturdu.

Olaylar sırasında Yaser Caddesi üzerine şüpheli bir paket de bırakıldı. Paketin bomba olma ihtimali üzerine polis çevreyi boşaltarak önlem. Şüpheli paket haber verilen bomba imha uzmanları tarafından patlatıldı. Patlatılan paketten piknik tüp çıktı. İlçedeki çatışmalar halen devam ediyor.


DİYARBAKIR


Lice'de yaşanan olay, Diyarbakır'da da gençler tarafından protesto edildi. Merkez Sur ilçesinin Melikahmet Caddesi üzerinde toplanan gençler, Lice katliamını protesto etmek istedi. Polisin gençlere izin vermeyerek müdahale etmesi üzerine ise çatışmalar başladı. Yine tazyikli su sıkıp, gaz bombası atan polise gençler de molotofkokteyli ve ses bombası atarak karşılık verdi. Buradaki çatışmalarda devam ediyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta işçileri Türk-iş’i harekete geçmeye çağırdı

SONRAKİ HABER

R.R. Martin’den yeni kitap yolda!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...