20 Ağustos 2014 21:26

Habora için ‘anı odası’

Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta yaşama gözlerini yuman, Yayıncı, Yazar ve Gazeteci Bülent Habora için Seferihisar Belediyesine ait ‘Kent Belleği ve Anı Evi’nde bir ‘anı odası’ açıldı.

Habora için ‘anı odası’
Paylaş

Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta yaşama gözlerini yuman, Yayıncı, Yazar ve Gazeteci Bülent Habora için Seferihisar Belediyesine ait ‘Kent Belleği ve Anı Evi’nde bir ‘anı odası’ açıldı.   İlçenin girişinde yer alan ve 1929 yılında yapılan Zenşiye Güler Konağı, Seferihisar Belediyesi tarafından restore edilmiş ve ilçenin tarihini yansıtan eşya, fotoğraf ve belgelerle dolu bir müze olarak geçtiğimiz yıl hizmete açılmıştı.

Kent Belleği ve Anı Evi’nde Bülent Habora için ayrılan odada, yaşamının her döneminden kesitlerin yer aldığı fotoğrafları, kitapları, daktilosu, bugüne kadar çeşitli gazete ve dergilerde çıkan yazıları ve daha pek çok belge yer alıyor.

Habora’nın çocukları Yağmur ve Tuygun Habora ile Seferihisar Belediyesinin birlikte oluşturduğu anı odasının açılışına aralarında Ferhat İşlek, Metin Erten, Zeki Büyüktanır, Selçuk Oğuz, Asım Gönen gibi şair ve yazar arkadaşları ile Emek Partisi İl Başkanı Cabbar Demirci ve gazetemizin İzmir Temsilcisi Emine Uyar’ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Özata, “Anı evinde Bülent hocamız için bir yer ayırdığımız için çok mutluyuz. Bundan sonra onun anılarını beraber yaşatacağız” dedi.
Habora’nın ölümünden 3-4 yıl önce yazdığı vasiyetinde Seferihisar’da, Anı Evi gibi bir yerde bir kitaplık oluşturulmasını istediğini anlatan Metin Erten, “Biz de bu isteğini yerine getirmek için uğraştık ve belediyenin de desteğiyle anı odasını hazırladık. Elinde Bülent abiyle ilgili fotoğraf ya da eşya bulunanlar bunları anı odasına bırakılabilir” dedi. Asım Gönen ise baskıyı ve barbarlığı yıkacak olan en önemli şeyin kültür ve sanat olduğunu bu konuda belediyelere çok iş düştüğünü belirterek, “Nasıl bir kentte yapı, yol, su, elektrik gibi hizmetler varsa insanın da ruhlarını inceltmek için belediyelerin gerçek anlamda kültürel hizmetler vermesi gerekir. Bu konuda belediyelere çok iş düşüyor” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu\'dan saldırılara devam mesajı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Kocaköy\'de çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...