20 Ağustos 2014 21:06

Lice müdahalesi İzmir'de protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Lice'de askerlerin açtığı ateş sonucu Mehdin Taşkın'ın yaşamını yitirmesini düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Lice müdahalesi İzmir\'de protesto edildi
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Lice'de askerlerin açtığı ateş sonucu Mehdin Taşkın'ın yaşamını yitirmesini düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Lice'de PKK komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılmasını ve askerlerin açtığı ateş sonucu Mehdin Taşkın'ın yaşamını yitirmesini protesto etmek için il binası önünde toplanarak Alsancak Sevinç Pastanesi önüne yürüyüş düzenledi. "Medeni'den Mehdin'e Lice'de katliam var, silahlı saldırıyla diyalog olmaz" pankatının taşındığı yürüyüşte sık sık "Komutan Agit yaşıyor PKK savaşıyor", "Lice isyandır savaşa selamdır" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Lice'de yaşanan saldırının ilk olmadığını ve son bir yıl boyunca yaşanan katliamların hepsinin silahla yapıldığına dikkat çekerek, çözüm ve barışla sonuçlanması gereken müzakerelerin en önemli yaklaşımının karşılıklı anlayış ve değerlere saygı olduğunu vurguladı. Halka yönelik bu saldırıları kınadıklarını da belirten Uğur, "Halkın üzerine ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve bu kişiler açığa alınmalıdır. Heykel için bir günde yıkım kararı alan mahkemenin bir kişinin katledildiği saldırıda aynı hızla soruşturma yapmasını bekliyoruz. Yargının tutumu barışa hizmet etmelidir" diye kaydetti. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinde çocuk işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Eski TEM Müdürü Köse tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa