20 Ağustos 2014 18:49

Mermer şirketine ceza kıyağı yargıda

Burdurda özel bir mermer şirketini denetlemekle görevli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan iki görevli, usulsüzlük yapan şirketin cezasını azaltabilmek için kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Mermer şirketine ceza kıyağı yargıda
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Burdur


Burdur’da özel bir mermer şirketini denetlemekle görevli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan iki görevli, usulsüzlük yapan şirketin cezasını azaltabilmek için kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Geçtiğimiz yıl Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli M.Ş. ile V. K, ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla mahkemeye sevk edilmişti. Soruşturma kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri bir rapor hazırladı. Rapora göre, Karamanlı’da faaliyet gösteren Karmersan Mermer İnş. Malzemeleri Tic. ve San. AŞ adlı mermer firması, kapasite artışı yapmak istedi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yerinde yaptığı incelemede, mermer firmasının izinsiz olarak ek bir tesis yaptığı ve kapasite artışına gittiği saptanarak tutanak tutuldu. Ardından da firma, ÇED süreci tamamlanıncaya kadar üretimden men edildi. Mermer firması, kapasite artırımına ilişkin hazırlattığı ÇED dosyasında usulsüzlük yaparak daha önce 5 milyon TL bedelli makine donanımları ve projeyi 1 milyon TL bedelli olarak gösterdi. Böylece şirkete 1 milyon liralık proje bedeli üzerinden 20 bin lira idari yaptırım cezası kesilerek devletin 158 bin 258 lira zarara uğratıldığı saptandı. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli M.Ş. ile V. K, söz konusu dosyadaki usulsüzlüğü bildikleri halde buna göz yumarak kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla Burdur Valiliği tarafından yürütülen soruşturmanın ardından görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yargılanmaları için mahkemeye sevk edildi.

ÖNCEKİ HABER

ÇED toplantısına kapılar yine kapalı

SONRAKİ HABER

Êzidilere Roboski sınırında asker saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...