01 Temmuz 2011 10:31

GEA’da direniş sürüyor

Gebze’de Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Alman sermayeli GEA’da direniş sürüyor. Fabrikada 1 Haziranda işten atılan işçilerden 4’ü fabrika önünde direnişe başlamıştı. Sendikanın 3 yıldır örgütlü olduğu iş yerinde toplam 58 işçi çalışıyor.İŞTEN ATMALAR HUKUKS

GEA’da direniş sürüyor
Paylaş
Muhammet Uludağ

İŞTEN ATMALAR HUKUKSUZ

Direnişte olan işçilerden Edroğan Taşçı, hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını belirterek “Sendikanın desteği ile buna karşı direnişimizi başlattık. İki çocuğum var. Kiradayım. Mücadelemizi kazanacağız” dedi.

İş Yeri Baştemsilcisi Ali Şengül, toplam 7 kişinin atıldığını, 3 kişiye paralarının ödendiğini 4 kişiye ise para verilmediğini söyledi. 1 aydır direnişin sürdüğünü anlatan Şengül, sonuna kadar arkadaşlarının yanında olacaklarını ifade etti. Şengül, direnişteki işçilere destek için üretimi yavaşlatma, yemek yememe ve yürüyüş eylemleri yaptıklarını söyledi.
Birleşik Metal-İş Gebze Şube Yöneticisi Necmettin Aydın, MESS sözleşmesindeki mücadeleci tutumları nedeniyle patronların saldırılarının ve baskılarının arttığını dile getirdi. Bunlara karşı direndikleri gibi bir yandan da örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aydın, “Her gün sokaklardayız. Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Alman sermayesi ülkemize yatırım yapıyor ama yasalara kanunlara saygı göstermiyor bunu kınıyoruz” dedi. (Gebze/EVRENSEL)


EYLEM SÜRÜYOR

İşçiler dün de eylemlerine devam etti. Sabah 07.30’da organize sanayi bölgesi içinde fabrikaya 1 kilometre kala servislerinden inen işçiler, iki koldan sendika önlükleri ve bayraklarla fabrikaya yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Atılan işçiler geri alınsın”, “İşten atmalar yasaklansın”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Bölgeye gelen diğer fabrikların servislerindeki işçiler de el sallayarak, servislerin kornalarına basarak destek verdiler.

ÖNCEKİ HABER

‘Hulki Aktunç’u Haziran'dan kurtaramadık’

SONRAKİ HABER

TMMOB vesayet altına alınamaz…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...