20 Ağustos 2014 16:04

CHP’den Davutoğlu ismine tepki

Adı başbakanlık için geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ismine CHP’den tepki geldi. CHP Davutoğlu’nun dış politikadaki başarısızlığını hatırlattı.

CHP’den Davutoğlu ismine tepki
Paylaş

Adı başbakanlık için geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ismine CHP’den tepki geldi. CHP Davutoğlu’nun dış politikadaki başarısızlığını hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yazılı açıklama yaptı. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık makamına düşünülmesi için “Elbette tercih AKP’nindir” diyen Faruk Loğoğlu, ancak konuyu AKP’nin iç meselesi olarak geçiştirmenin mümkün olmadığını, çünkü Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğini söyledi.

Loğoğlu, “Zira ülkemizi itibarsızlaştıran, yalnızlaştıran, savaşın eşiğine getiren ve bölgemizi ateş çemberine çeviren Davutoğlu’nun liyakat, performans ve sağduyu ölçütlerinde sicili sıfırdır. Şimdi, Başbakan yapılarak adeta ödüllendirilmek istenmektedir. Bu olasılık, AKP iktidarının halkımızın çıkarlarına aykırı uygulamalarının artarak devam edeceğini ve denetimsiz iktidar gücüne sahip olmak uğruna ülkemizi daha da geriye götürmekte tereddüt duymadığını göstermektedir.” görüşünü belirtti.

EN ÇOK GENSORU VERİLEN BAKAN

Davutoğlu’nun, Cumhuriyet tarihinde hakkında en çok (5) gensoru verilmiş bir Dışişleri Bakanı olduğuna işaret eden CHP’li Loğoğlu, şöyle devam etti: “Sıradan bir insan için bile kendini sorgulama vesilesi olacak, her birinin gerekçesini vahim dış politika hatalarının oluşturduğu gensoruları “omuzlarında birer yıldız” olarak taşıyacağını garip bir kibirle söyleyebilecek kadar hesap vermekten kaçan bir kişidir. Cumhuriyet döneminin dışişleri bakanı olarak ülkemize en fazla zarar vermiş olan Davutoğlu’nun adının şimdi de başbakanlık için geçiyor olması halkımızın aklını ve siyasi vicdanını hiçe saymaktır. Şöyle ki: Davutoğlu bölgesinde komşularınca tehdit olarak algılanan ve dünyada ciddiye alınmayan bir ülke haline getirerek Türkiye’yi yalnızlaştırmış ve itibarsızlaştırmıştır. Ülkemizi, korkunç vahşetiyle insanlığı dehşete düşüren terör örgütlerinin iş birlikçisi ve destek üssü haline getirmiş, Türkiye’yi bu örgütlerin yolgeçen hanına çevirmiş, uluslararası toplumda “korsan devlet” çağrışımlarına yol açan algılar oluşturmuştur. İzlediği kışkırtıcı, maceraperest ve öngörüsüz politikalarla Türkiye’yi arkası kesilmeyen ve yönetilemeyen bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakmış, bu insani noktada dahi ayırımcılık yaparak Türkmen soydaşlarımızı ve Êzidi kardeşlerimizi kaderleriyle baş başa bırakmıştır. Davutoğlu’nun sözlerine kanarak ülkemize gelenler perişan olmuş, toplumumuzda sığınmacılarla sürtüşmelerden kaynaklanan kaygı verici olaylar başlamış ve gerginliklere yol açılmıştır.”

“Davutoğlu’nun dış politikası Ortadoğu’nun kadim kültürlerinin ve halklarının bağrına bir hançer gibi saplanmıştır” diyen Loğoğlu, “Bütün komşu ve yakın ülkelerle sıcak çatışma potansiyelini de barındıran ciddi sorunlarımız vardır. “Sıfır sorundan”, bir diplomatımızın deyimiyle, ‘sırf sorun’ noktasına gelinmiştir” dedi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Güler, İnce’yi destekleyecek

SONRAKİ HABER

Şairin Hindistan yolculuğu devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...