20 Ağustos 2014 13:44

Askerden firar edip YPG’ye katıldı

Rojava’nın Kobanê kantonunda IŞİD’e karşı savaş sürerken, askerden firar eden Berkay Taşkıran isimli genç Kobanê’ye geçerek YPG saflarına katıldı.

Askerden firar edip YPG’ye katıldı
Paylaş

Rojava’nın Kobanê kantonunda IŞİD’e karşı savaş sürerken, askerden firar eden Berkay Taşkıran isimli genç Kobanê’ye geçerek YPG saflarına katıldı.

ANF’den Sedat Sur’un haberine göre, Mersin Silifke nüfusuna kayıtlı Türk genci 23 yaşındaki Berkay Taşkıran, birkaç yıl önce ailesiyle birlikte Antep’e taşındı. Rojava devriminin başlamasının ardından Rojava’ya geçerek savaşmaya karar verdiğini ancak aynı günlerde asker kaçağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak zorunlu askerlik için kışlaya götürüldüğünü anlatan Taşkıran, 30 Temmuz’da birliğinden firar ederek Kobanê’ye geçip, YPG’ye katıldı.

Kobanê’deki YPG eğitim kampında, ANF muhabirine konuşan Taşkıran, 2009’da okulu bırakarak, değişik işlerde çalıştığını, daha sonra İstanbul’a gittiğini anlattı. Daha sonra Antep’e döndüğünü Gezi direnişi eylemlerine katıldığını söyleyen Taşkıran, “Bu süreçte Rojava devrimi yaşanmıştı. Rojava devriminde yer almaya karar verdim. Bu kararımı hayata geçirmeden önce İstanbul’a bir ziyarette bulunmam gerekiyordu. Haziran ayı sonunda İstanbul’a gitmek üzere yola çıktım ve Konya’da Jandarma kontrolünde yakalandım. İki gün Konya’da gözaltında tutulduktan sonra İzmir Yeni Foça komando tugayına askerlik yapmak üzere yollandım. Bir ay sonraki ilk çarşı izninde otobüse binerek Antep’e geldim. 30 Temmuz’da Rojava’ya geçtim. Tellerden atladığım anda özgürlüğü hissettim. Baskı yok, zulüm yok, polis, gaz, cop yok dedim kendi kendime ve kollarımı açarak derin bir nefes aldım. Daha sonra arkadaşlar beni aldı ve YPG karargahına geldim” şeklinde konuştu. (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

T. Maden-İş’te olağanüstü genel kurul kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

\'Validebağ yaşamı temsil edecek\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...