20 Ağustos 2014 09:45

Ferguson'da gözaltına alınan Alman gazeteciden çarpıcı mesaj

ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabası, bu geceyi sakin geçirirken Pazartesi gecesi ve Salı günü 6 gazetecinin gözaltına alınması büyük tepki çekti. Alman Gazeteci Ansgar Graw'ın yazdıkları ise çarpıcıydı.

Ferguson\'da gözaltına alınan Alman gazeteciden çarpıcı mesaj
Paylaş

“Daha önce pek çok kez çatışmalı bölgelerde bulundum. Gürcistan’a, Gazze Şeridi’ne gittim. Sovyetler Birliği Batılılar için yasakken gizlice Kaliningrad’a gittim. Irak’ta, Vietnam’da, Çin’de görev yaptım. Kübalı muhaliflerle bir araya geldim. Ancak gözaltına alınmak, polis tarafından kaba muameleye maruz bırakılmak, bağırılmak? Bunlar için Amerika Birleşik Devletleri’nin St. Louis kenti ve Ferguson kasabasına gitmem gerekti.”

Bu sözler Almanya’da yayın yapan Die Welt çalışanı Ansgar Graw’a ait. ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabası, bu geceyi sakin geçirirken Pazartesi gecesi ve Salı günü 6 gazetecinin gözaltına alınması büyük tepki çekti. 6 gözaltı sonrası, Ferguson’daki olaylarda gözaltına alınan toplam gazeteci sayısı 11’e yükseldi. Birçok gazetecinin de polis tarafından tehdit edildiği ve gaz bombasından etkilendiği bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında Getty Images için çalışan Fotoğrafçı Scott Olson, muhafazakar İnternet sitesi Breitbart News’te çalışan Muhabir Kerry Picket, 3 Alman Gazeteci Ansgar Graw, Frank Herrmann(Die Welt), Lukas Hermsmeier(Bild) ve The Intercept Muhabiri Ryan Devereaux vardı. Gazetecilerin tamamı serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sulama kanalında kaybolan çocuğun cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Japonya\'da toprak kayması: En az 27 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...