01 Temmuz 2011 10:09

Altın Portakal’ın Emek Ödülü Godzilla’nın

8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü  verilecek olan “Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne Suna Selen, 5’incisi verilecek olan Emek Ödülü’ne ise “Godzilla” lakablı Set Amiri Selahattin Geçgel değe

Altın Portakal’ın Emek Ödülü Godzilla’nın
Paylaş

8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü  verilecek olan “Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne Suna Selen, 5’incisi verilecek olan Emek Ödülü’ne ise “Godzilla” lakablı Set Amiri Selahattin Geçgel değer görüldü.

1936 doğumlu olan Selahattin Geçgel,1956 yılında Metin Erksan’ın yanında set yardımcısı olarak çalışmaya başladı. İlk kez 1962 yılında “Yılanların Öcü” filmi için kamera karşısına geçti. Birçok filmde Yılmaz Güney ile birlikte çalıştı. 55 yıldır sinema sektöründe birçok filmde çalışan Godzilla, Türk sinemasına ilk sis makinesini, fünyeyi, kendi imkanlarıyla yaptığı jimmy jib’i, panther’i ve steadicam’i getiren kişi olarak biliniyor.

ALTIN KOZA FESTİVALİ’NE DOĞRU

Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18’incisini düzenlediği ‘‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali’’nin geleneksel ‘‘Yaşam Boyu Onur Ödülleri’’ bu yıl Yönetmen Ali Özgentürk ile Oyuncular Kadir İnanır ve Nebahat Çehre’ye verilecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, festivalin bu yıl 17-25 Eylül 2011’de gerçekleştirileceğini bildirdi. Festival kapsamında Özgentürk, İnanır ve Çehre’nin filmlerinden oluşan seçkiler izleyiciyle buluşacak ve Sinema Yazarı Burçak Evren yine bu üç isimle ilgili kitaplar kaleme alacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’ye dolaylı tehdit

SONRAKİ HABER

‘Lozan’ın Çocukları’nın hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...