01 Temmuz 2011 10:07

Suriye’ye dolaylı tehdit

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye’de hükümetin “organize ettiği grupların” Halep’te göstericilere saldırmasının umudunu kırdığını söyledi. Litvanya’daki bir toplantıda konuşan Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde Şam’da muhaliflerin toplandığının hatırlatılması üzerine, Suriye’den

Suriye’ye dolaylı tehdit
Paylaş

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: ABD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Müslüman Kardeşler’le sınırlı düzeyde görüşme yaptıklarını açıklamasının ardından örgütten Clinton’a yanıt geldi. El Arabiya televizyonunun bildirdiğine göre Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi “Amerika’yla görüşmeye açığız.” dedi.

HAMANEY: ABD VE İSRAİL’İN SAPKIN İŞLERİ

İran İslam Cumhuriyeti Lideri Seyyid Ali Hamaney Arap Diplomat ve yabancıların yanı sıra üst düzey siyasi ve askeri liderlerin hazır bulunduğu bir kalabalığa hitap etti. Seyyid Ali Hamaney, Suriye hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Suriye’nin diğer ülkelerden oldukça farklı olduğunu belirten İmam Hamanei, Suriye’de ki olayları ABD ve Siyonist ellerin ortaya çıkardığını öne sürdü. Ayetullah Hamanei, İran milletinin, Amerika ve siyonist İsrail rejiminin yararına olacak her türlü hareketin sapkın bir hareket olduğuna inandığını vurguladı.

ASKERLER KÖYLERDEN ÇEKİLECEK

Amerikan Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili Üyesi Dennis Kucinich, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, yönetim karşıtı gösterilerin sürdüğü kentlerden askeri birliklerini çekme sözü verdiğini bildirdi Suriye’ye resmi bir ziyaret yapan Dennis Kucinich, “Beşşar Esad’a birliklerini kentlerden çekme çağrısı yaptığını, Esad’ın da bunu yapacağına dair kendisine söz verdiğini ve bunu yapmaya başladığını bugün itibarıyla öğrendiklerini” söyledi.Esad ile pazartesi günü görüşen Dennis Kucinich, “Esad’ın, iktidarda kalmak için değil, Suriye’yi ilerlemenin ve kalkınmanın doğal yoluna yöneltmek için bunu yapmaya hazırlandığını söylediğini” ifade etti.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taliban’dan bir yeni saldırı daha

SONRAKİ HABER

Altın Portakal’ın Emek Ödülü Godzilla’nın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...