19 Ağustos 2014 15:26

78 CHP il başkanı: Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız

CHP’de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan olağanüstü kurultay öncesinde Nevşehir’de bir araya gelen CHP’li 78 İl Başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı aldı. 3 il başkanı ise toplantıya katılmadı.

78 CHP il başkanı: Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız
Paylaş

CHP’de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan olağanüstü kurultay öncesinde Nevşehir’de bir araya gelen CHP’li 78 İl Başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı aldı. 3 il başkanı ise toplantıya katılmadı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Kartal Belediyesine ait Kapadokya Kartal Otelde toplanan CHP il başkanları olağanüstü kurultay öncesinde genel durum değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya Yalova, Düzce ve Isparta il başkanları katılmadı. Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, 7 saat süren görüşmeden sonra karar aldıklarını belirtti.

Toplantıda alınan karar, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından kamuoyuna açıklandı.  Açıklamada, CHP İl Başkanları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından bizzat çağrı yaparak olağanüstü kurultay toplamasını takdirle karşıladıklarını kaydettiler.

MÜCADALEYİ DESTEKLİYORUZ

İl başkanları tarafından alınan kararla ilgili açıklama şöyle:”Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve halkımızın umudu olarak, daha da güçlenerek çıkacaktır, buna inanıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye’yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz.”
78 il başkanının da hazır bulunduğu basın açıklamasında, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, içerisinde bulunulan tarihsel sürecin de göz önüne alınarak, ülkede yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı Kılıçdaroğlu’nun sonlandıracağına olan inancı içerisinde bulunulduğu da belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da yaptığı açıklamada, “Kurultayda parti içi demokrasi daha da ileri götürülmeli, asla geri adım atılmamalı. Yeni parti yönetimi hem Türkiye’ye güven veren hem de CHP örgütünün vicdanını yansıtan isimlerden oluşmalı” dedi.

İNCE’YE DESTEK

Diğer yandan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Genel Başkan adayı olacağını açıklayan Muharrem İnce’ye twitter’dan destek verdi. Özcan, “Artık seçim akşamları ağlayan değil, gözlerinin içi gülen CHP’liler görmek istiyorum” dedi.

‘UZLAŞMA KURULTAYI OLACAK’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. CHP’nin halkın partisi olma yolunda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “CHP olarak aldığımız kurultay kararı; kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Fikir özgürlüğü demokrasinin gereğidir. Parti içerisindeki her fikir benim için kıymetlidir. Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BND eski şefi: Dinlemeler hükümet talimatıyla yapıldı

SONRAKİ HABER

350 Filistinli Kilis’e sığındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...