01 Temmuz 2011 10:01

Taliban’dan bir yeni saldırı daha

AFGANİSTAN’ın Nimroz vilayetine bağlı Hash Rod ilçesinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 13 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Nimroz Vilayeti Polis Şefi Abdülcebbar Purdeli, Taliban militanlarınca düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananların tamamının, aralarında kadın ve çocukları

Taliban’dan bir yeni saldırı daha
Paylaş

AFGANİSTAN’ın Nimroz vilayetine bağlı Hash Rod ilçesinde yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 13 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Nimroz Vilayeti Polis Şefi Abdülcebbar Purdeli, Taliban militanlarınca düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananların tamamının, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillerden oluştuğunu söyledi.

Taliban saldırıları sürerken Güvenliğe Destek Gücü ISAF’a bağlı birliklerin aşamalı olarak Afganistan’dan çekilmeye başlayacağı bildirildi. Afganistan’da şiddet sürerken ayılın ilk yarısında artan intihar saldırıları yetkililerce, ISAF birliklerinin operasyonları nedeniyle güç kaybeden direnişçilerin daha sık intihar saldırısı düzenlediği şeklinde açıklandı.

AFGAN GÜÇLERİ GÖREVİ DEVRALACAK

Afgan güçleri cuma gününden itibaren aşamalı olarak ülkede güvenlikten sorumlu olacak.

ISAF’a bağlı birliklerden ilk olarak 33 bin ABD askeri geri çekilecek. Önümüzdeki yıl da 5 bin Alman işgalci askeri geri dönmeye başlayacak. Çekilme sürecinin 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin Komünist Partisinde “artan sancılar”

SONRAKİ HABER

Suriye’ye dolaylı tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa