18 Ağustos 2014 21:18

Lira baskı altında

Cumhurbaşkanlığı seçiminin geride bırakılmasına rağmen siyasetteki belirsizliklerin devamı ve Türkiye’nin kredi notuna ilişkin uyarılar, lira üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Lira baskı altında
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçiminin geride bırakılmasına rağmen siyasetteki belirsizliklerin devamı ve Türkiye’nin kredi notuna ilişkin uyarılar, lira üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Kredi derecelendirme şirketi Moody’s’in geçen hafta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin zorluklarını gidermeyeceğini, politik gerginliğin 2015 seçimlerine kadar devam edeceğini açıklaması ve Ukrayna gerginlikleriyle cuma günü 2.1780 liraya yükselen dolar, dün de 2.16 liraya çekildikten sonra, yeniden 2.17 liranın üzerine çıktı. Dolar, 2.1710 lira dolayında hareket ederken, avro da 2.90 liranın üzerine yükseldi. Yarı yarıya dolar ve avrodan oluşan döviz sepeti de 2.54 düzeyini geçti ve 2.53 - 2.54 aralığında hareket etti,

Döviz piyasalarındaki hareketlerin yanında Borsa İstanbul’da da hisse senedi fiyatlarının ortalama değerinde düşüşler yaşandı. Güne 77 bin puanın üzerinde başlayan Borsa İstanbul Endeksi de 76.700 puanın da altına çekildikten sonra, 76.700 – 76.800 puan aralığında hareket etmeye başladı.

ALTIN YENİDEN 1.300 DOLAR SINIRINDA

Ortadoğu ve Ukrayna’daki jeopolitik risklerin etkisini artırmasıyla uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, geçen hafta 1.315 dolara kadar yükseldikten sonra, haftanın ilk işlem gününe 1.300 dolar sınırının hemen üzerinde başladı.

Altın fiyatlarının jeopolitik gerginliklerden destek bulduğuna dikkat çeken piyasa analistleri, 1.300 dolar dolayındaki fiyatın jeopolitik risklerde küçük de olsa gevşemeler yaşanana kadar sürebileceğine işaret ediyor. Altının onsunun küresel piyasalarda 1.315 dolara çıktığında Türkiye’de de 91 liranın üzerine çıkan bir gram altın, haftanın ilk günü 90 lira düzeyinde hareket ediyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kumburgaz\'da 5 genç denizde kayboldu!

SONRAKİ HABER

EPDK yandaşı korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...