18 Ağustos 2014 19:26

İdil Biret, genç piyanistlerle sahnede

Piyanist İdil Biret, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinde Piyano Masterclass dersleri verecek. Biret, derslerin ardından genç piyanistlerle 8 Eylül’de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezinde sahne alacak.

İdil Biret, genç  piyanistlerle sahnede
Paylaş

Piyanist İdil Biret, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinde Piyano Masterclass dersleri verecek. Biret, derslerin ardından genç piyanistlerle 8 Eylül’de Cunda Adası Alibey Kültür Merkezinde sahne alacak. Bu yılki Masterclass’ın konusu ise Klasik Batı müziğinin devleri J.S. Bach ve Chopin’in eserleri olacak.

Öğrenciler, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinde, dünyanın en geniş repertuarlı piyanisti unvanına sahip olan İdil Biret’le birlikte çalışma fırsatı yakalayacak.

63 yıllık sanat yaşamına sığdırdığı sayısız konserlerine böylece bir yenisini ekleyen devlet sanatçısı İdil Biret, 2006 yılından bu yana Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinin Piyano Masterclass programında yetenekli öğrenciler ile piyano repertuarının başeserleri üzerine derinlemesine bir çalışma yapıyor.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) deneyimini, bugüne kadar 582 genç müzisyen yaşadı. AIMA ve Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) kurucusu Prof. Filiz Ali; “Ayvalık, Cunda Adası’nın zeytinlikleriyle denizi arasında kalmış iki taş evde başladığımız ‘Ayvalık Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Uzmanlık Kursu’, aradan geçen süre içinde büyüdü, zamana yayıldı ve AIMA’ya dönüştü. Sonunda da 2011 yılında AKSV kuruldu. AIMA, 2013’te 15’inci yılını kutladı. Bugüne kadar bize destek olan tüm sanatseverlere, hayatını müziğe adamış gençlere katkıda bulunan, bulunacak olan herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sherlock aranıyor

SONRAKİ HABER

Ukrayna için ufukta uzlaşma görünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...