18 Ağustos 2014 19:11

Irak ordusu Musul’a girecek

Irak ordusunun Musul’u IŞİD’in elinden almak için saldırılara başlayacağı açıklandı. Ordu Sözcüsü Sabah Nouri’nin yaptığı açıklamada, operasyonun ABD’lilerden alınan yardımla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Irak ordusu Musul’a girecek
Paylaş

Irak ordusunun Musul’u IŞİD’in elinden almak için saldırılara başlayacağı açıklandı. Ordu Sözcüsü Sabah Nouri’nin yaptığı açıklamada, operasyonun ABD’lilerden alınan yardımla gerçekleştirileceği ifade edildi. Reuters’a konuşan Nouri, “Hızlı ve gizli bir saldırının IŞİD’i yenmemizde işe yaradığını gördük. ABD’nin istihbaratı yardımıyla, yeni taktiklerle saldırmakta kararlıyız” dedi. Nouri, “Bir sonraki hedefimiz Musul” diyerek planlarını açıkladı.

Peşmerge güçlerinin Musul Barajı’nda kontrolü büyük oranda sağladığı duyuruldu. KDP Yetkilisi Ali Avni’nin AFP’ye yaptığı açıklamaya göre barajda hakimiyetin tamamen Peşmerge güçlerine geçtiğini belirtti. Rudaw ise Peşmergenin baraj kapısı ve yönetim binaları dahil, kritik bölgelerinde kontrolü sağladığını ancak bölgenin tamamen Peşmerge kontrolünde olmadığını belirtti.

ABD’nin Musul Barajı’ndaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine yönelik hava saldırıları örgütün bölgedeki hakimiyetini iyice zayıflattı. ABD, cumartesi ve pazar günü boyunca 14 hava saldırısı düzenlerken, IŞİD’in kontrol noktası ve 19 aracı imha edildi. Irak ordusundan da kısmi destek alan Peşmerge güçleri, IŞİD’in hızla geri çekildiği bölgelerde ilerleyişini sürdürdü ve dün sabah itibariyle barajda hakimiyeti ele geçirdi. IŞİD’in geri çekildiği bölgelerde yola bomba döşemesinin Peşmergeyi yavaşlattığı duyuruldu. Görgü tanıkları Peşmergenin Musul’a 30 kilometre mesafedeki Hıristiyan köyleri Batmaiya ve Telaskaf’ı da ele geçirdiğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gül’e görevini kullan çağrısı

SONRAKİ HABER

Sherlock aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...