01 Temmuz 2011 09:56

Rusya’nın gümrük birliği

RUSYA Belarus ve Kazakistan’ın dahil olduğu üç ülke arasında gümrük kontrol noktalarını kaldırdı. Rusya Başbakanı Vladimir ‘in basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Başbakanının, Kazakistan Başbakanı Kerim Masimov ve Belarus Başbakanı Mihail Miasnikoviç’le Moskova’da 12 Temmuzda bir araya geleceklerini ve gümr&uum

Rusya’nın gümrük birliği
Paylaş

RUSYA Belarus ve Kazakistan’ın dahil olduğu üç ülke arasında gümrük kontrol noktalarını kaldırdı. Rusya Başbakanı Vladimir ‘in basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Başbakanının, Kazakistan Başbakanı Kerim Masimov ve Belarus Başbakanı Mihail Miasnikoviç’le Moskova’da 12 Temmuzda bir araya geleceklerini ve gümrük birliği ile ilgili son gelişmeleri ele alacaklarını söyledi.  Üç ülkenin sınırlarda yer alan tüm gümrük kontrol noktalarını kaldırdığını ifade eden Peskov, “Ortak gümrük birliği yükümlülüklerini üç ülkede tam olarak yerine getirmeye başladı.” dedi.

Üç ülke arasında 1 Temmuz 2010’da başlayan gümrük birliği çalışmaları, tüm gümrük kontrol noktalarının kaldırılması ile resmen uygulamaya geçmiş oldu. Kırgızistan ve Tacikistan’ın da üyelik için başvurduğu gümrük birliğinde hedef “Avrasya Ekonomik Topluluğu”.  yeni topluluk için takvimi 1 Ocak 2013 olarak açıklamıştı. Avrupa Birliği tarzında siyasi ekonomik ve diğer alanlarda iş birliğini öngören Avrasya Ekonomik Topluluğu’nun kapıları diğer ülkelere de açık tutulması planlanıyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP emekçiyi hedefe koydu’

SONRAKİ HABER

Bangladeş sel kurbanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa