01 Temmuz 2011 09:48

‘AKP emekçiyi hedefe koydu’

Van’da geçtiğimiz hafta Eğitim-Sen şube başkanı ile üç şube yöneticisinin tutuklanmasının ardından, Eğitim-Sen Batman Şubesi Eski Başkanı Salih Erol’da Yozgat’a sürgün edildi. Sürgün kararını ve eğitim emekçileri üzerindeki baskıları protesto eden Diyarbakır Eğitim-Sen Şubesi, baskılar karşısında

‘AKP emekçiyi hedefe koydu’
Paylaş

Satıcı, “AKP iktidara geldikten çok kısa zaman sonra kendisi gibi olmayan, kendisine benzemeyen her kesime yönelik faşizan bir yönelim geliştirmiştir.  12 Haziran seçimleri sonrası bu tahammülsüz tutumunu devam ettirmiştir. Bugün karşılaştığımız bu sürgün ve tutuklamaların tek nedeni emekçilerin direngenliği, insan hakları ve demokrasi mücadelesindeki kararlı duruşlarıdır. Son günlerde daha da sıklaşan operasyonların hedefi itaat ve sessizleştirmedir” dedi.

AKP’nin kendine benzemeyen emekçileri hedefe aldığını İfade eden Satıcı, “Bizler, son günlerde artan baskılar sonucu Yozgat’a sürgün edilen Batman eski şube başkanımız Salih Erol’un bir an önce eski görev yerine dönmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ayrıca Van Şube başkanımız Selami Özyaşar, eski şube başkanımız Lezgin Botan ve üyemiz Garip Yaviç’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.  (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılardan şiddete tepki

SONRAKİ HABER

Rusya’nın gümrük birliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...