18 Ağustos 2014 14:46

Yakınlarını askerde kaybeden aileler: Katiller hâlâ yargılanmadı

Askerde yaşanan şüpheli ölümlerde yakınlarını kaybeden aileler, Milli Savunma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Aileler, “Çocuklarımızı öldürenler yargılanmadı, hâlâ görev yapıyor” sözleriyle sitem etti.

Yakınlarını askerde kaybeden aileler: Katiller hâlâ yargılanmadı
Paylaş

Askerde yaşanan şüpheli ölümlerde yakınlarını kaybeden aileler, Milli Savunma Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Aileler, “Çocuklarımızı öldürenler yargılanmadı, hâlâ görev yapıyor” sözleriyle sitem etti.

Kışlalardaki şüpheli ölümlerde yakınlarını kaybeden aileler, Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya geldi. Milli Savunma Bakanı ile görüşme talep eden aileler, talepleri kabul edilene kadar oturma eylemi başlattı. Bu sırada kışlada yakınını kaybeden Şeyhmus Özcan sinir krizi geçirdi.

‘EKMEK PARASINI YOL PARASI YAPTIK’

Eylemde konuşan Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği Başkanı Oktay Can, daha önce Milli Savunma Bakanlığı ile görüşüldüğünü fakat hiçbir somut yanıt alınamadığını belirtti. Milli Savunma Bakanlığının kendilerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yönlendirdiğini söyleyen Can, “Bizler için bir yasa çıkarılması gerektiği söylendi. Bu yasayı da biz mi çıkaralım? Yıllardır gidip geliyoruz, ekmek parasını yol parası yaptık. Sesimiz duyulsun artık” diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Rıza Doğan da askerde öldürülen oğlunun intihar ettiği gerekçesiyle kendisinden mermi parasının istendiğini ifade etti. Doğan, “Devlet oğlumu öldürdü ve öldürdüğü kurşunun parasını benden istiyor. Hazine zararı diye kağıt yolluyorlar, devlet bunu söylerken utanmalı” dedi.

Çocuklarını öldürenlerin hâlâ görevlerinde devam ettiklerini ifade eden aileler, yargılanmadığını ifade eden aileler, katillerin yargılanmasını istedi. Aileler, “Bakan çocuklarının yolsuzlukları için seferber olunuyor. Bizim çocuklarımızın tek suçu yoksul ve halktan olmaları” diye tepki gösterdiler. Mağdur aileler, kendilerine verilen şehitlik belgesine rağmen Genelkurmay Başkanlığının kendilerine sahip çıkmadığını belirttiler.

ASKERDE AYRIMCILIĞA SON VERİLMELİ

İHD Genel Sekreteri İsmail Boyraz, şüpheli asker ölümlerine ilişkin davaların askeri mahkemelerde değil, sivil mahkemelerde görülmesi gerektiğini ifade etti. Boyraz, ayrıca askerlikte din, etnik kimlik, cinsel yönelim ayrımlarına da son verilmesi gerektiğini belirtti. İHD olarak vicdani ret savunucusu olduklarını söyleyen Boyraz, vicdani reddin kabul edilmesinin de talepleri arasında yer aldığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alevi mezarlarına saldırı kınandı

SONRAKİ HABER

İzmir’den Şengal’e yardım kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...