18 Ağustos 2014 14:41

Alevi mezarlarına saldırı kınandı

İzmir'in Selçuk ilçesinin Zeytin köyünde Alevi mezarları kırılarak tahrip edildi. Saldırıda 42’ye yakın mezar kırılırken, saldırıların kimler tarafından ve neden yapıldığının bilinmediği belirtildi.

Alevi mezarlarına saldırı kınandı
Paylaş

İzmir'in Selçuk ilçesinin Zeytin köyünde Alevi mezarları kırılarak tahrip edildi. Saldırıda 42’ye yakın mezar kırılırken, saldırıların kimler tarafından ve neden yapıldığının bilinmediği belirtildi. Yörük, Laz ve Alevilerin birlikte yaşadığı köyde daha önce böyle bir olayın yaşanmadığı söyleyen köylüler, “Birileri bu birlikteliği yıkmak istiyor ama buna izin vermeyeceğiz” diyor.

Saldırıya tepki gösteren köy halkı, Selçuk Alevi Kültür Derneği ve kitle örgütleri köy meydanında toplanarak mezarlığa yürüdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Mezarlıkta yapılan açıklamayı okuyan Selçuk Alevi Kültür Derneği Başkanı Düzgün Çelik Alevi mezarlarına siyasi bir amaçla saldırıldığını ifade etti. Çelik “Yıllardır Laz’ı, göçmeni, Kürt’ü, Alevi’si, Yörük’ü kardeşçe bir arada yaşayan aynı havayı soluyan topluluklar kin tohumları serpiştirilerek birbirine düşman edilmeye çalışılmıştır” dedi. İktidarın tutumunu eleştiren Çelik “İktidar toplumları kültürel ayrımcılığa itmek yerine birleştirici olmalı ve Türkiye mozaiğini bozmayan politikalar üretmelidir” şeklinde konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yapılan bu saldırının sadece Alevi vatandaşlara değil tüm kesimlere yapılan bir saldırı olduğunu vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi: Çeşme’ye TOKİ olmaz

SONRAKİ HABER

Yakınlarını askerde kaybeden aileler: Katiller hâlâ yargılanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...