18 Ağustos 2014 07:48

İran-Irak sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem

İran-Irak sınırında Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. AFP'nin Kızıl Haç'a dayandırdığı habere göre depremde henüz can kaybı yaşandığına dair bir bilgi aktarılmadı ancak en az 40 kişi yaralandı.

İran-Irak sınırında 6.1 büyüklüğünde deprem
Paylaş

İran-Irak sınırında Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Batı İran'daki İlam eyaletinin Abdanan kenti depremin merkez üssü olarak açıklandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin bugün saat 05.32'de kaydedildiğini bildirdi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin geniş bir alanda hissedild.

AFP'nin Kızıl Haç'a dayandırdığı habere göre depremde henüz can kaybı yaşandığına dair bir bilgi aktarılmadı ancak en az 40 kişi yaralandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında İran-Pakistan sınırında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 40 kişi yaşamını yitirmişti. 2003'te güney kenti Bem'de yaşanan depremde ise 23 bin kişi ölmüş, 100 bini aşkın kişi evsiz kalmıştı. Evlerin çoğunluğun kerpiçten yapılmış olması depremin yıkıcılığını artırmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İDO ve BUDO\'nun bazı seferleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Papadan Güney Kore ve Kuzey Kore\'ye diyalog çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...