18 Ağustos 2014 07:25

Michael Brown 6 kez vurulmuş

ABD’de Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında geçtiğimiz Cumartesi polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki Siyahi Michael Brown’ın özel otopsi raporu açıklandı. Buna göre Brown’ın, polis memuru Darren Wilson tarafından en az 6 kez vurulduğu ortaya çıktı.

Michael Brown 6 kez vurulmuş
Paylaş

ABD’de Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında geçtiğimiz Cumartesi polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki Siyahi Michael Brown’ın özel otopsi raporu açıklandı. Buna göre Brown’ın, polis memuru Darren Wilson tarafından en az 6 kez vurulduğu ortaya çıktı. Kurşunlardan ikisi Brown’ın başına isabet etti. Brown’ın vücudundan 3 kurşun çıkarıldığı açıklanmıştı.

New York Times’ın haberine göre ailenin isteği üzerine yapılan özel on otopsiyi gerçekleştiren 80 yaşındaki Adli Tabip Dr. Michael M. Baden, kurşunlardan birinin Brown’ın kafatasının üst kısmından girdiğini, 4 kurşunun sağ koluna isabet ettiğini belirtirken, kurşunların tamamının Brown’ın önünden ateşlendiğini ortaya koydu. Brown’ın vücudunda barut izine rastlanmadığı, bunun da atışların yakın mesafeden yapılmadığına işaret ettiği belirtilirken, Brown’ın olay anında giydiği ve Baden’in erişmesine izin verilmeyen kıyafetlerde barut izine rastlanması halinde bu bulgunun değişebileceği aktarıldı.

Dr. Baden, olay sonrası öfkeli Ferguson halkı başta olmak üzere herkesin Brown’ın kaç kez vurulduğunu merak ettiğini hatırlatarak “Bu bilgi daha ilk günden verilebilirdi. Böyle yapılmadı ve halkta olayın örtbas edilmeye çalışıldığı duygusu oluştu. Umarız şimdi öfke biraz hafifler” dedi.

Ülkedeki 400 sertifikalı adli patalogdan biri olan Dr. Michael Baden bu alanda ülkenin önde gelen isimlerinden biri. Baden, John F. Kennedy ve Martin Luther King Jr. gibi ülke tarihinin en önemli isimlerinin de aralarında olduğu toplamda yaklaşık 20 bin kişinin otopsisini gerçekleştirdi.

FERGUSON'DA SULAR DURULMUYOR

Başsavcı Eric H. Holder Jr., dün yaptığı açıklamada, yerel yetkililer ve özel doktor tarafından gerçekleştirilen otopsinin yanı sıra Adalet Bakanlığı’nın da kendi otopsisini yapacağını ifade etti. Holder Jr, buna gerekçe olarak Brown ailesinin talebini ve olay etrafında gelişen olağandışı şartları gösterdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsale hattı 11. kez patlayan Bodrum\'da trafik kaosu yaşandı

SONRAKİ HABER

Ferguson\'da sular durulmuyor; Ulusal Muhafızlar devrede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...