17 Ağustos 2014 21:40

Ferguson'da sokağa çıkma yasağı: 7 gözaltı

18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından öldürüldüğü ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında gerginlik sürüyor. Brown’ın öldürülmesi sonrası başlayan protestolar üzerine kasabada “sokağa çıkma yasağı” uygulanırken, polisin yasağa uymayan 7 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Ferguson\'da sokağa çıkma yasağı: 7 gözaltı
Paylaş

18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ın polis tarafından öldürüldüğü ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabasında gerginlik sürüyor.  Brown’ın öldürülmesi sonrası başlayan protestolar üzerine kasabada “sokağa çıkma yasağı” uygulanırken, ilk gece 1 kişi vuruldu, 7 kişi de gözaltına alındı.

Cumartesi gecesi başlayan sokağa çıkma yasağı sonrası polisin hoparlörler aracılığıyla sokakta kalmayı sürdüren insanları uyardığı  aktarıldı.

Aynı gece bir vurulma olayı daha yaşandı. Bir restoranın önünde vurulan şahsın henüz kimliği saptanamadı. Polis, şahsın polis tarafından vurulmadığını ve durumunun kritik olduğunu duyurdu.

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara gaz bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale edilirken kitle “Adalet yok, barış yok, sokağa çıkma yasağına hayır” sloganları attı.

Missouri eyalet valisi Jay Nixon, sokağa çıkma yasağına genel olarak riayet edildiğini belirterek Ferguson halkına teşekkür etti.

Cumartesi günü kasabada sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

FERGUSON'U İSTİSNA KILAN NE?

Ferguson polisi Michael Brown’ın öldürülmesi ve protestolara yönelik sert saldırılarıyla büyük tepki çekmişti. Brown’ı vuran polisin Darren Wilson olduğu açıklanmıştı. Ferguson polisi Cuma günü yayımladığı video ile Brown’ın olay öncesi bir soyguna karıştığını öne sürmüştü. CBS televizyonuna konuşan Vali Nixon ise polisin, videoyu yayımlama kararını eleştirerek “Bunun olayları kışkırtıcı bir etkisi olacağını düşünüyorum. Mağduru lekelemeye çalıştıkları açık” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Savaş hepimizi dağıttı’

SONRAKİ HABER

\'Medyanın küçük bir kısmı gerçekleri yansıtıyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...