17 Ağustos 2014 16:49

Musul Barajı'nda kontrol Peşmerge güçlerinde

KDP Yetkilisi Ali Avni'nin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre barajda hakimiyetin tamamen Peşmerge güçlerine geçtiğini belirtti. Rudaw ise Peşmerge'nin baraj kapısı ve yönetim binaları dahil, kritik bölgelerinde kontrolü sağladığını ancak bölgenin tamamen Peşmerge kontrolünde olmadığını belirtti.

Musul Barajı\'nda kontrol Peşmerge güçlerinde
Paylaş

Peşmerge güçlerinin Musul Barajı'nda kontrolü büyük oranda sağladığı duyuruldu. KDP Yetkilisi Ali Avni'nin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre barajda hakimiyetin tamamen Peşmerge güçlerine geçtiğini belirtti. Rudaw ise Peşmerge'nin baraj kapısı ve yönetim binaları dahil, kritik bölgelerinde kontrolü sağladığını ancak bölgenin tamamen Peşmerge kontrolünde olmadığını belirtti.

ABD'nin Musul Barajı'ndaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine yönelik hava saldırıları örgütün bölgedeki hakimiyetini iyice zayıflattı. ABD, Cumartesi ve Pazar günü boyunca 14 hava saldırısı düzenlerken, IŞİD'in kontrol noktası ve 19 aracı imha edildi.

Irak ordusundan da kısmi destek alan Peşmerge güçleri, IŞİD'in hızla geri çekildiği bölgelerde ilerleyişini sürdürdü ve bu sabah itibariyle barajda hakimiyeti ele geçirdi. IŞİD'in geri çekildiği bölgelerde yola bomba döşemesinin Peşmergeyi yavaşlattığı duyuruldu.

Peşmergenin silah desteği ve ABD'nin hava saldırıları olmadan ele geçirdiği yerleri tutabilecek gücünün olmadığı, bu yüzden merkezi Irak ordusundan destek talep ettiği belirtildi.

Ülkenin en büyük barajı olan, stratejik önemdeki Musul Barajı, 7 Ağustos’ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından ele geçirilmişti.

2 HIRİSTİYAN KÖYÜ IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Görgü tanıkları peşmergenin Musul'a 30 kilometre mesafedeki Hıristiyan köyleri Batmaiya ve Telaskaf'ı da ele geçirdiğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Deprem rantın gerekçesi yapıldı

SONRAKİ HABER

Geri dönemeyiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...