01 Temmuz 2011 09:08

Gaz bombası kurbanı Barış Annesi'ni binler uğurladı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçim başarısını kutlamak amacıyla Şırnak'ta düzenlenen etkinlikte yaşanan patlamada yaralananları hastaneye götüren kitleye polisin gaz bombası atması soncu fenalaşan ve kaldırıldığı Batman Özel Dünya Hastanesi'nde yaşamını yitiren 54 yaşındaki barış annesi Hatice İdin'

Gaz bombası kurbanı Barış Annesi'ni binler uğurladı
Paylaş


12 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin seçim zaferi kutlanırken yaşanan patlamada yaralananları hastaneye götüren kitleye polisin gaz bombası atması soncu fenalaşan 54 yaşındaki Hatice İdin, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Durumunun kötüye gitmesi üzerine Batman Özel Dünya Hastanesi'ne kaldırılan İdin'in, 3 gün önce beyin ölümü gerçekleşmişti. Cihaza bağlı olarak yaşayan İdin, bu sabah saat 05.00 sularında yaşamını yitirdi. İdin'in cenazesi yakınları ve BDP'liler tarafından Batman Belediyesi cenaze aracıyla defnedilmek üzere Şırnak'a getirildi.

Merkez Geylani Camii'ne getirilen İdin'in cenazesi, "Sivil Cuma Namazı"nın ardından, aralarında BDP Batman İl Başkanı Saadet Becerikli, Şırnak Belediye Başkan yardımcıları Faruk Ürgen ve Piroze Üstün, Balveren Belde Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından omuzlara alınarak Merkez Büyük Mezarlığı'na getirildi. Yürüyüşün ardından, İdin'in cenazesi dualarla defnedildi.

'MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Cenaze defin işlemlerinin ardından konuşan Balveren Belde Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız, "Ne yazık ki Hatice anamız polisin gaz bombalarıyla hastaneye saldırması üzerine fenalaşmış ve yaşamını yitirmiştir" dedi. BDP Batman İl Başkanı Saadet Becerikli ise, Hatice İdin'in barış annesi olduğunu hatırlatarak, "Kürt halkı onurlu bir yaşam için 30 yıldır savaşıyor. Barış ve onurlu bir yaşam elde etmek için gerekirse 30 yıl daha savaşırız. Hatice anamız da bir barış annesi olarak nice acılara maruz kalmış ve devlet şiddetinin birçok yüzünü görmüş anamızdır. Bizler Hatice anamızın yolunda gideceğiz ve onun bizlere bıraktığı mücadeleyi aralıksız devam ettireceğiz"şeklinde konuştu.

'ANNEM KÜRT HALKININ ANNESİDİR'

Hatice İdin'in oğlu Tamer İdin de, annesinin polisin gaz bombalarıyla hastaneye saldırısı sonucu fenalaştığını kaydederek, "Bizler hastanedeydik. Bir anda olaylar çıktı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bizler ne olduğunu bilmeden polisler hastaneye gaz bombalarıyla saldırmaya başladı. Bulunduğumuz odaya onlarca gaz bombası atıldı. Ben sağlam halimle baygınlık geçirirken, hasta olan annem buna dayanamayıp yaşamını yitirmiştir. Annem tüm Kürt halkının annesidir. Hepimizin başı sağ olsun. Bizi haftalardır sahiplenen ve bizimle ilgilenen bütün Batman halkına ve BDP Batman il örgütüne teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kitle, İdin için Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde açılan taziye çadırını ziyaret etti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dora: Demokratik siyasetin önünü açın

SONRAKİ HABER

Türk: Çözümde görev hükümetin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...