01 Temmuz 2011 09:02

Dora: Demokratik siyasetin önünü açın

BDP’nin Süryani Milletvekili Erol Dora, demokratik siyasetin önünün açılması için Hatip Dicle’nin vekilliğinin iade edilmesi gerektiğini belirtti.Mardin’in Derik ilçesinde BDP Derik İlçe Örgütü tarafından Cevizpınar Meydanı’nda düzenlenen halk toplantısına aralarında BDP Mardin Milletveki

Dora: Demokratik siyasetin önünü açın
Paylaş

BDP’nin Süryani Milletvekili Erol Dora, demokratik siyasetin önünün açılması için Hatip Dicle’nin vekilliğinin iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Mardin’in Derik ilçesinde BDP Derik İlçe Örgütü tarafından Cevizpınar Meydanı’nda düzenlenen halk toplantısına aralarında BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ ve il genel meclis üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Sık sık  “Hatip Dicle rumeta me ye”, “Hırsız AKP” sloganlarının atıldığı toplantıda konuşan Erol Dora, halkın 12 Haziran genel seçimlerinde demokratik siyasetten yana tavrını gösterdiğini belirtti. Halkın kendisini temsil etmesi için 36 milletvekiline yetki verdiğini ifade eden Dora, “Hiçbir irade halkın iradesinin üstünde değildir. Halkımız özgür iradesiyle Hatip Dicle ve bizleri demokratik siyaset yürütmemiz için seçmiştir. Demokratik siyaset yürütmemiz için önümüzü açın ve Hatip Dicle’nin milletvekilliğini bir an evvel iade edin” dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık sorunlarıyla boğuşuyorlar

SONRAKİ HABER

Gaz bombası kurbanı Barış Annesi'ni binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...