16 Ağustos 2014 15:38

İşten atılan Aliağa Belediyesi işçilerinden başkana tepki

İşe alınma sözü verilmesine rağmen işe alınmayan Aliağa Belediyesi işçileri, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın peşini bırakmıyor. Acar’dan sözünü tutmasını isteyen işçiler, görüşmek için belediye binasında beklerken darp edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı.

İşten atılan Aliağa Belediyesi işçilerinden başkana tepki
Paylaş

İşe alınma sözü verilmesine rağmen işe alınmayan Aliağa Belediyesi işçileri, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın peşini bırakmıyor. Acar’dan sözünü tutmasını isteyen işçiler, görüşmek için belediye binasında beklerken darp edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce ise bir işçi canına kıymak istedi.

İşçiler adına açıklama yapan Seçil Adalet Işık, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın şiddet uygulayarak kendilerini sindirmeye çalıştığını söyledi. Işık, “Başkan Serkan Acar, verdiği sözü tutmamıştır. MHP ilçe başkanı aracılığı ile durumu en acil olanlardan başlayarak, 25 kişilik bir grubun işe döndürüleceğini söylemiştir. Önce çeşitli bahanelerle oyalayarak yıldırmaya çalışmış, sonrasında sözünü inkar etmiştir. Bizler görüşmek için beklediğimiz sırada, iki arkadaşımızı bir odaya alarak darp ettiler. Kimliği belirsiz 10 kişi ile beraber Serkan Acar da tehdit ve cebirle arkadaşlarımıza saldırmıştır” dedi.

BİR İŞÇİ CANINA KIYMAK İSTEDİ

Ayrıca, işçiler basın açıklaması yapmadan birkaç saat önce işten atılanlardan Hasan Akdeniz, belediye binası önüne gelerek canına kıymak istedi. Ustura ile kollarını kesen işçiye güvenlik görevlileri müdahale etti. Kollarında kesikler oluşan Hasan Akdeniz, önce hastaneye sonra emniyete götürüldü. Emniyette ifade veren Hasan Akdeniz, daha sonra şunları söyledi: “18 aylık çocuğuma ekmek parası bulamadım. Defalarca görüşmek istedim, muhatap alınmadım. İşten atıldığımızdan beri alacaklarımızın ödenmesini bekliyoruz. Son olarak eşim evde ekmek olmadığını söyleyince bunaldım, belediye başkanı görmek, alacaklarımızın ne zaman ödeneceğini sormak istedim. Başkan hem işten çıkartıyor hem de alacaklarımızı ödemiyor, bir de bizle görüşmüyor. Bizleri oyalamaya, süründürmeye devam ediyor, buna kimsenin hakkı yok.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Feyzioğlu\'dan genel başkanlık açıklaması

SONRAKİ HABER

Yatağan\'da işçiler santrallere barikat kuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...