16 Ağustos 2014 14:51

Türk: DTK beklentilere yanıt verecek bir yapılanmaya gidecek

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, DTK’nin halkın beklentilerine yanıt verecek bir yapılanmaya gideceğini belirterek, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı ortak bir mücadele zemininin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türk: DTK beklentilere yanıt verecek bir yapılanmaya gidecek
Paylaş

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, DTK’nin halkın beklentilerine yanıt verecek bir yapılanmaya gideceğini belirterek, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı ortak bir mücadele zemininin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) 6-7 Eylül’de “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa” perspektifiyle gerçekleştireceği 7. Olağan Genel Kuruluna ilişkin basın toplantısı düzenlendi. DTK binasında gerçekleşen basın toplantısına, DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek katıldı.

Toplantıda konuşan Ahmet Türk, Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan’da önemli gelişmelerin yaşandığı tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, Kürt halkının bu süreçte özgür geleceğini belirlemek amacıyla büyük bir mücadele verdiğini kaydetti. Türk, “Tam da bu süreçte bir bakıyoruz ki Kürtler, uluslararası güçlerin büyüttüğü, geliştirdiği ve canavarlaştırdığı IŞİD saldırısıyla karşı karşıyadır. Kobanê, Efrin ve Cizirê’de ve son olarak Şengal’de Kürtlerin bu kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik bir saldırının olduğunu görüyoruz. Başından beri bu gelişmeleri ciddi bir şekilde Türkiye’nin ve dünyanın gündemine getirdik” diye konuştu.

Türk, yıllardır Kürt halkının örgütlü yapısını sağlamaya ve demokratik özgür geleceğini inşa etmeye çalışan DTK’nin bu sürece uygun ve Kürt halkının beklentilerine yanıt olabilecek yeni bir inşa sürecine girdiğini belirtti.

ULUSAL KONGRE

DTK ve Kürt siyasetçiler olarak çağrıda bulunan Türk, “Artık siyasi partilerin menfaatleri yerine Kürt halkının geleceğini düşünecek bir anlayışla, Kürtlerin yeniden bir diyalog oluşturması ve ortak mücadele zemini yaratarak, geleceği birlikte inşa edecek bir anlayış gelişmelerini istiyoruz. Eğer geçmişte Kürt Ulusal Kongresini ortaklaştırabilseydik, Kürtler Kobanê ve Şengal’de bu tehlikelerle karşı karşıya kalmazdı. Bugün ulusal bir ruhla Kürt halkının geleceğini ve kazanımlarını güçlü bir hale getirmeye dönük, yeni bir dönemin eşiğindeyiz. DTK de, bu anlayış ve ruhla kendisini örgütleyecektir. Kürtler bu süreçte artık geleceklerini kendileri belirleyecektir” diye konuştu. DTK’nin Kürtlerin geleceğini esas alan bir meclis olacağını ifade eden Türk, Kürdistani bütün yapı ve partilere DTK etrafından bütünleşme çağrısı yaptı. (DİYARBAKIR)
 

ÖNCEKİ HABER

Uzungöl’de atık su tesisi iflas etti

SONRAKİ HABER

Aziz Kocaoğlu’dan valiye sert yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...