16 Ağustos 2014 14:40

BELTAŞ işçisi işini geri istiyor

Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş'ta çalışan işçiler "İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz" diyerek Beşiktaş Belediyesi önünden Beşiktaş Meydanı'na yürüdü

BELTAŞ işçisi işini geri istiyor
Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş'ta çalışan işçiler "İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz" diyerek Beşiktaş Belediyesi önünden Beşiktaş Meydanı'na yürüdü

Beşiktaş  Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ AŞ’de (Beşiktaş Belediyesi İşletmecilik San. Ve Tic.) çalışan DİSK/Genel-İş üyesi, 238 park ve bahçe işçisi, yapılan ihale süreci gerekçe gösterilerek işten atıldı. “Toplu İş Sözleşmesi devam ederken kapının önüne koyulduk” diyen işçiler, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın ihaleyi bahane ettiğini, sendikalı işçi istemediğini ifade etti. İşçiler “İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz” sloganıyla Beşiktaş Belediyesi önünden Beşiktaş Meydanı’na yürüdü. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve HDP İstabul Milletvekili Levent Tüzel yürüyüşe destek verdi.

‘TAŞERONA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Beşiktaş Meydanı’nda işçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Emeğimizin ve çocuklarımızın geleceği için, kuralsızlık ve kölelik sistemi olan taşerona teslim olmayacağız” dedi. Beko, işten atılan işçilerin geri alınıncaya kadar direneceklerini ifade etti.

‘İŞÇİLER, KADROLU VE GÜVENCELİ ÇALIŞMALI’

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de “CHP’li Beşiktaş Belediye’si, halkçılık, demokrasi ve kardeşlik sözlerinin arkasına sığınarak emekçileri işten atıyor. Halka hizmet götüren işçiler, kadrolu ve güvenceli bir çalışma koşullarına sahip olmalıdır, bu belediyelerinin emekçilere karşı sorumluluğudur” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

\'Ne oturak ne durak şu doğayı kurtarak\'

SONRAKİ HABER

Uzungöl’de atık su tesisi iflas etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...