15 Ağustos 2014 22:03

Dersim'de meşaleli 15 Ağustos yürüyüşü

Dersim'de, PKK'nin 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde yaptığı ilk silahlı eylemin 30'uncu yıl dönümünde meşaleli yürüyüş yapıldı.

Dersim\'de meşaleli 15 Ağustos yürüyüşü
Paylaş

Dersim'de, PKK'nin 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde yaptığı ilk silahlı eylemin 30'uncu yıl dönümünde meşaleli yürüyüş yapıldı.

Sanat Sokak üzerinde toplanan aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Meydanı üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

DBP Dersim İl Başkanı Ergin Doğru, 15 Ağustos 1984 tarihinin Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının tarihinde önemli yeri olduğunu söyleyerek, "15 Ağustos Kürt halkının makus talihinin değiştiği ve özgürlüğe adım attığı gündür. Bugün Kürt özgürlük harekatı 4 parçada halkının özgürlüğü için mücadele etmektedir. Rojova'da ve Kürdistan'ın diğer bölgelerinde kahramanca verilen mücadelelerin Kürt halkı için ne denli önemli ve hayati olduğu ortadadır. Bir yanda sömürgeciler bir yanda IŞİD denen faşist çetelere karşı verilen cesur ve kahraman mücadelede Kürt gençleri tarih yazmaktadır. Bu nedenle 15 Ağustos Kürtlerin özgürlüğe adım attığı gündür" dedi.

Dersim merkeze bağlı Gazik (Cumhuriyet) Mahallesi’nde bir araya gelen gençler de, yola barikat kurarak trafiği kapattı.

Bunun üzerine mahalleye gelen çok sayıda polis, gençlere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polislerin müdahalesine gençler ise molotofkokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi. Gençler ile polis arasında başlayan olaylar ara sokaklara kadar yayıldı. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Dersim\'de \'karakola ateş açıldı\' iddiası

SONRAKİ HABER

Metal fabrikasında yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...