15 Ağustos 2014 17:53

Ağaç-İş şimdi de Kocaeli Şubesini kapattı

Ağaç-İş Sendikası Genel Merkezi, Kocaeli Şubesi üyesi işçilerin sendika içi demokrasi talebiyle başlattıkları ve bir ayı aşkın süredir devam eden eylemlerine karşılık antidemokratik uygulamalarını sürdürüyor. Ağaç-İş Genel Merkezi, şimdi de Yıldız Entegre fabrikasını İstanbul şubeye bağlayarak, Kocaeli şubesini fiilen devre dışı bıraktı.

Ağaç-İş şimdi de Kocaeli Şubesini kapattı
Paylaş

Arzu ERKAN
Kocaeli


Ağaç-İş Sendikası Genel Merkezi, Kocaeli Şubesi üyesi işçilerin sendika içi demokrasi talebiyle başlattıkları ve bir ayı aşkın süredir devam eden eylemlerine karşılık antidemokratik uygulamalarını sürdürüyor. Kocaeli şube yönetimi ve işyeri temsilcilerinden habersiz Yıldız Entegre fabrikasında patronla anlaşan, sözleşmenin yenilenmesi talebiyle süren eylemler sırasında Yıldız Entegre fabrikasındaki işyeri temsilcilerini görevden alan Ağaç-İş Genel Merkezi, şimdi de Yıldız Entegre fabrikasını İstanbul şubeye bağlayarak, Kocaeli şubesini fiilen devre dışı bıraktı.

Kocaeli Şubesinin kapatılması kararına tepki gösteren işçiler; karar geri çekilene, sendika genel merkezi ve patronlarca işçilerin iradesine saygı duyulana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını kaydettiler.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Şube Başkanı Şener Furuncu “Bu kararla Ağaç-İş Genel Merkezi patronlarla iş birliğinde sınır tanımadığını göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu. Sendika içinde yaşanan antidemokratik uygulamalara dikkat çekmek ve işçinin iradesinin tanınması talebiyle başlattığı açlık grevinin 4.gününde böyle bir kararla karşılaştıklarını belirten Furuncu “Bu karar işçinin iradesinin hiçe sayılmasıdır. Sendikacılık tarihinde kara bir lekedir. İşte, biz bu anlayışa karşılık işçilerce iş başına getirildik ve bu kararın bizim için hükmü yoktur. Bu karara mahkemeler yoluyla itiraz edeceğiz. Bir yandan da Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta fabrikalarında çalışan arkadaşlarımızla eylemlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yıldız Entegre fabrikasının Kocaeli Şubesinden alınarak İstanbul Şubesine bağlanması kararına İstanbul Şube yönetiminden de itiraz geldiği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Çöllolar’da grev sona erdi

SONRAKİ HABER

Hani herkesin cumhurbaşkanı olacaktın?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...