15 Ağustos 2014 17:19

'5 günlük ateşkesin sonunda mütareke imzalanacak'

İslami Cihad Sözcüsü Yusuf el Heseyni, Maan News’e yaptığı açıklamada İsrail’le yapılan 5 günlük ateşkesin ardından ateşkes halini kalıcı hale getirecek bir mütareke imzalanacağını söyledi.

\'5 günlük ateşkesin sonunda mütareke imzalanacak\'
Paylaş

İslami Cihad Sözcüsü Yusuf el Heseyni, Maan News’e yaptığı açıklamada İsrail’le dün yapılan 5 günlük ateşkes anlaşmasının ardından ateşkes halini kalıcı hale getirecek bir mütareke imzalanacağını söyledi.

Heseyni, “5 günlük ateşkes sona erdiğinde tam bir ateşkes anlaşması imzalanmasını bekliyoruz. Delegasyon, Filistinlilere yönelik saldırı ve kuşatmanın sona erdirilmesi için önemli bir aşama kaydetti” dedi.

Anlaşmanın İsrail saldırılarını sona erdirmesi, kuşatmayı hafifletmesi, balıkçılık alanını genişletmesi ve Gazze’ye girecek ithal malların –özellikle inşaat malzemeleri- sayısını artırması hedefleniyor.

Filistin delegasyonunun taleplerinden olan havalimanı ve liman inşası için görüşmelerin anlaşmanın imzalanması sonrası devam edeceği ifade edildi.

“Anlaşmanın hamiliğini Mısır yapmaktadır ancak asıl koruyucumuz ‘Direniş’tir” diyen Heseyni, ABD’nin arabuluculuğuna güvenmediklerini çünkü ABD’nin İsrail’in dostu olarak onlara silah ve para yardımı yaptığını söyledi.

Açıklamada, İslami Cihad’ın olası bir İsrail saldırısına karşılık vereceği de vurgulandı.

HAMAS: İSRAİL ATEŞKES KOŞULLARINI İHLAL ETTİ

Hamas'tan bugün yapılan açıklamada ise İsrail'in ateşkes koşullarını ihlal ettiği belirtildi. Açıklamada, İsrail askerlerinin sınırı ihlal ederek Han Yunus'un doğusundaki bir eve saldırı düzenlediği ifade edildi.

1980 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, durumu ağır olan yaralılar ve enkaz altından çıkarılmaya devam edilen cansız bedenler sebebiyle Gazze’deki ölü sayısının artmasının beklendiği ifade edildi.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kidra, Cuma günü itibariyle ölü sayısının 1980, yaralı sayısının ise en az 10 bin 181 olduğunu açıkladı.
Eşref el Kidra, hastane ve diğer sağlık tesislerinin saldırılar sebebiyle zarar görmesi, günün 18 saati elektriğin kesik olması, yetersiz tıbbi malzeme gibi etkenler sebebiyle yaralıların kurtarılma oranının düştüğünü vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Limonun kilosu 10 lirayı buldu

SONRAKİ HABER

4 bin yeni milyoner

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...