15 Ağustos 2014 17:38

Limonun kilosu 10 lirayı buldu

İhracatı artan ve soğuk nedeniyle üretimi düşen limonun kilogram fiyatı, 10 liraya yükseldi.

Limonun kilosu 10 lirayı buldu
Paylaş

İhracatı artan ve soğuk nedeniyle üretimi düşen limonun kilogram fiyatı, 10 liraya yükseldi.

Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi’nde de önceki yıllara göre kış mevsiminin daha sert geçmesi nedeniyle limon üretimi beklenenin altında gerçekleşti. Üretim düşüklüğünün yanı sıra, dünyanın en büyük limon ihracatçısı Arjantin’de üretimin düşük olmasına bağlı Türkiye’nin artan limon ihracatı, yaz dönemi için Kapadokya’daki yer altı şehirlerinde gerçekleştirilen stok oranını yüzde 40’a yakın düşürdü.

Tüm bu etkenlerden dolayı temmuz ayında artışa geçen limon fiyatlarının önü alınamıyor. Hızla yükselmeyi sürdüren limon fiyatı 10 TL’ye kadar çıktı. Sektör temsilcileri limondaki fiyat artışının, eylül ayı başlarındaki yeni ürünler piyasaya çıkana kadar devam edeceği görüşünde.

TOPTAN FİYATI 115 TL

Geçen hafta market ve pazarlarda 8.95 TL’ye satılan limonun kilogram fiyatı, market ve pazarlarda 9.95 TL ve 10 TL’yi buldu. Limonun Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ndeki 17 kilogramlık kasalarda toptan satış fiyatı da 105 TL’den 115 TL’ye çıktı. Hal fiyatı da kilogram başına 6.2 TL’den 6.76 TL’ye yükseldi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Duvar mücadelesi!

SONRAKİ HABER

\'5 günlük ateşkesin sonunda mütareke imzalanacak\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...