15 Ağustos 2014 17:35

Duvar mücadelesi!

Zeytinburnu Tercüman sitesinde önceki gün site duvarının yıkılması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine başlayan gerginliğin ardından, duvarın yıkılmasını istemeyen site sakinleri dün de yürüyüş yaptı.

Duvar  mücadelesi!
Paylaş

Zeytinburnu’nda ‘duvar yıkımı’ gerginliği sürüyor.

Tercüman sitesinde önceki gün site duvarının yıkılması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine başlayan gerginliğin ardından, duvarın yıkılmasını istemeyen site sakinleri dün de yürüyüş yaptı.

Sitenin duvarı vatandaşlar ile zabıtalar arasında gerginliğe neden olmuş, polis ekipleri biber gazı sıkarak halka saldırmıştı. Zeytinburnu Belediyesi ek hizmet binası önünde toplanan site sakinleri ‘Sitemize dokunmayın’, ‘Sitemiz rant alanı değildir’ yazılı pankartlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan avukat Murat Mermer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından belediyenin siteyi cezalandırdığını söyleyerek “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş yüzde 14, Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 18, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 68 oy çıkmıştır. Bundan rahatsız olan belediye sandık sonuçlarını aldıktan sonra Pazartesi günü bu kararla bizi cezalandırma yoluna gitmiştir. Bundan sonra ‘bu düşünceye oy vermeyen herkes korksun’ denmiştir” diye konuştu. 

Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yapan grup, sitenin hemen yanıbaşından geçen Zeytinburnu-Kabataş tramvay yolu üzerinde yürüdü. Eylem sırasında tramvay seferlerinde kısa süreli duraksamalar yaşandı. Tramvay yolu üzerinde kısa süreli oturma eyleminden sonra eylem sonlandırıldı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bonzai satana da polise de öfke

SONRAKİ HABER

Limonun kilosu 10 lirayı buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...