15 Ağustos 2014 17:17

Ankara’da 43 okula Gezi incelemesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın verdiği yanıt, Ankara’da okullardaki Gezi olaylarının bilançosunu ortaya koydu.Bakan Avcı, Ankara’da yönetici ve öğretmenler hakkında yapılan başvurular ve şikayet dilekçeleri üzerine 43 okul ve kurumda, inceleme ve disiplin soruşturmasını yapmak için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il eğitim denetmenlerinin görevlendirildiğini söyledi.

Ankara’da 43 okula Gezi incelemesi
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın verdiği yanıt, Ankara’da okullardaki Gezi olaylarının bilançosunu ortaya koydu.
Bakan Avcı, Ankara’da yönetici ve öğretmenler hakkında yapılan başvurular ve şikayet dilekçeleri üzerine 43 okul ve kurumda, inceleme ve disiplin soruşturmasını yapmak için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il eğitim denetmenlerinin görevlendirildiğini söyledi.

8 okul ve kurumda görevli 23 öğretmen ve yöneticinin disiplin cezası ile cezalandırılması, 11 yönetici ve öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesi, 2 okul müdürünün yöneticilikten alınması tekliflerinin getirildiğini açıkladı.

EYLEME KATILDILAR, BAŞBAKANI ELEŞTİRDİLER!

Milli Eğitim Bakanı, ildeki okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenler hakkında; Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı olarak Ankara’da yapılan gösterilere öğrencilerin katılmasını teşvik ettikleri, gösterilere öğrencilerin katılmalarına izin verdikleri, İnternet sayfalarında Başbakan’a hakaret içerikli cümleler kullandıkları, eyleme katıldıkları iddialarıyla ilgili olarak gelen yazılar, yapılan başvurular ve şikayet dilekçeleri üzerine 43 okul ve kurumda, inceleme ve disiplin soruşturmasını yapmak için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İl Eğitim denetmenlerinin görevlendirildiğini söyledi.

23 EĞİTİMCİYE CEZA

Milli Eğitim Bakanı, bahsi geçen iddialar okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenler hakkında yapılan inceleme ve disiplin soruşturması sonucunda doğrulandığından 8 okul ve kurumda görevli 23 öğretmen ve yöneticinin disiplin cezası ile cezalandırılması, 11 yönetici ve öğretmenin görev yerlerinin değiştirilmesi, 2 okul müdürünün yöneticilikten alınması tekliflerinin getirildiğini açıkladı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği il eğitim denetmenlerince yapılan inceleme ve disiplin soruşturmasının, mevzuatına uygun olarak yürütülmüş olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, haklarında disiplin yönünden ceza teklif edilen okul yöneticilerinin disiplin amirlerince savunmalarının alındığını söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Şii camisini havaya uçurdu

SONRAKİ HABER

Kanser hastasına kemoterapi yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...