01 Temmuz 2011 08:15

İHD artan polis şiddetini protesto etti

İHD İstanbul Şubesi son günlerde artan polis şiddetini protesto etti. İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen İHD üyeleri adına konuşan İnsan Hakları Şubesi Başkanı Av. Abdulbaki Boğa, güvenlik güçlerinin son yıllarda gösteri hakkını kullanan vatandaşlara yönelik yaptığı sert müdahaleye

İHD artan polis şiddetini protesto etti
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi son günlerde artan polis şiddetini protesto etti. İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen İHD üyeleri adına konuşan İnsan Hakları Şubesi Başkanı Av. Abdulbaki Boğa, güvenlik güçlerinin son yıllarda gösteri hakkını kullanan vatandaşlara yönelik yaptığı sert müdahaleye dikkatleri çekti.

Boğa, “AKP hükümetinin 8 yıllık iktidarının başlarında “İşkenceye sıfır tolerans” söyleminin kendilerini umutlandırdığını fakat gelinen noktada  eli coplu gazlı polisleri koruyan, destekleyen açıklamalarda bulunmuşlardır” dedi.

Boğa konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Şişli’de bir araya gelen aralarında İstanbul Bağımsız Milletvekillerinin de bulunduğu halka polis gaz bombaları, elektrikli cop ve basınçlı suyla saldırı uygulanmıştır. Çok sayıda kişi yakın iş yerlerinin bodrumlarına hapsedilerek insanlık dışı işkenceler uygulanmış, milletvekilleri tartaklanmıştır. Doğuştan engelli Nihat Kaya isimli genç acımasızca darp edilerek kafası yarılmıştır. Polisin pervasızlığının önü alınamaz noktaya gelmiştir.” dedi.

Bu şiddetin tüm çıplaklığıyla basına yansıdığını belirten Boğa, yetkililerin ve AKP Hükümetinin bir an önce bu şiddete son vermesi gerektiğini dile getirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

TTB, Bakanlık genelgesini yargıya taşıdı

SONRAKİ HABER

TGC : Hopa Cumhuriyet Savcılığının isteği hukukla bağdaşmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...