01 Temmuz 2011 08:12

TTB, Bakanlık genelgesini yargıya taşıdı

TTB, Sağlık Bakanlığı’nın kamuda görev yapan hekimlerden, mahalli idareler ve kurum tabipliklerinde çalışanlar dışında kalanların mesai saatleri dışında işyeri hekimliği yapmalarını engelleyen genelgesi ile ilgili Danıştay’da yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.Türkiye’deki işyerlerinin yüzde 98’inin

TTB, Bakanlık genelgesini yargıya taşıdı
Paylaş

TTB, Sağlık Bakanlığı’nın kamuda görev yapan hekimlerden, mahalli idareler ve kurum tabipliklerinde çalışanlar dışında kalanların mesai saatleri dışında işyeri hekimliği yapmalarını engelleyen genelgesi ile ilgili Danıştay’da yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

Türkiye’deki işyerlerinin yüzde 98’inin de 1-49 arasında işçinin çalıştırıldığı  belirtilerek “Bu işyerlerinde işyeri hekimi hizmeti sunulması ancak işverenin isteğine bağlıdır. İşveren böyle bir hizmet almak istediğinde, işyerindeki işçi sayısına göre ayda birkaç saat hizmet alınması yeterli olacaktır” denildi.

Dilekçede, kamu görevini tam olarak yerine getiren ve mesaisinden arta kalan zamanlarda işyeri hekimliği yapmak isteyen kişilerin Bakanlık tarafından engellenmesinin yaklaşık 8 milyon işçinin işçi sağlığı hizmetine erişiminin engellenmesi anlamına geldiğine dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Patlamanın nedeni denetim yetersizliği’

SONRAKİ HABER

İHD artan polis şiddetini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...