14 Ağustos 2014 21:43

Obama'dan Ferguson'da 'sükunet' çağrısı

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında 9 Ağustos’ta Michael Brown isimli 18 yaşındaki siyahi gencin polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan eylemler 5. gününe girdi.

Obama\'dan Ferguson\'da \'sükunet\' çağrısı
Paylaş

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında 9 Ağustos’ta Michael Brown isimli 18 yaşındaki siyahi gencin polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan eylemler 5. gününe girdi.

Missouri eyalet valisi Jay Nixon bugün bölgeye gelirken, ABD Başkanı Barack Obama da konuya ilişkin konuştu.

Obama, Michael Brown’ın ölümü sonrası yaşanan protesto gösterilerinde yaşandığını belirttiği “yağma” ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söylerken  “Genç bir adamı çok üzücü ve trajik bir şekilde kaybettik. 18 yaşındaydı ve ailesi onu bir daha hiç kollarına alamayacak” dedi. Sükunet çağrısı yapan Obama, “Şimdi huzurun zamanı. Ferguson sokakları yeniden sükunetine kavuşmalı” dedi. Obama, protestoculara karşı yapılan sert polis saldırılarının da hiçbir mazeretinin olamayacağını söyledi.

Çoğunluğu siyahi 21 bin kişinin yaşadığı Ferguson’da halk 5 gündür ayakta. Polis 4 gün boyunca protestolara sert karşılık vermeyi sürdürürken bugünkü eylemlere henüz müdahale edilmedi.

Dün akşamki sert saldırılar sırasında Washington Post ve Huffington Post muhabirleri de gözaltına alınmıştı. Obama, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi: “Burada, Amerika Birleşik Devletleri’nde polis gazetecilere böyle davranamaz ya da onları işlerini yapmayı çalıştıkları için gözaltına alamaz.”

Missorui eyalet valisi Jay Nixon ise bugün kasabadaki bir kilisede konuşarak güvenlik görevlilerinin “tonunda” değişiklik olacağını söyledi.

Missouri Senatörü Claire McCaskill de polisin sert müdahalesinin çözümden ziyade sorunun kendisi haline geldiğini belirtti. McCaskill, bugün yeni bir başlangıç yapılacağını söyledi.
Valinin bugün bölgede görevli polisleri açığa alabileceği konuşuluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyespor, Zürich Frauen\'e 4-0 yenildi

SONRAKİ HABER

\'Yaşamının son döneminde Parkinson\'la mücadele etti\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...