01 Temmuz 2011 07:50

Meclise 176 sayılı kanun için çağrı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Meclise Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun 176 sayılı “Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesi”nin zaman geçirilmeden onaylanması çağrısı yaptı. Akçul, Türkiye’nin ölümlü maden kazaları

Meclise 176 sayılı kanun için çağrı
Paylaş

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, 24 ülkenin imzaladığı, 176 sayılı ILO sözleşmesini Türkiye’nin de vakit geçirmeden onaylaması gerektiğini vurguladı. Akçul, sözleşmeyi 24 ülkenin onayladığını fakat dünyadaki ölümlü maden kazalarında Çin’i bile geçerek, birinci olan Türkiye’nin imzalamadığını kaydetti.

DÜNYADA BİRİNCİYİZ

ILO’nun verilerine göre, 100 bin maden işçisinden iş kazalarında ölenlerin sayısının Çin’de 122 iken, Türkiye’de 133 olduğunu belirten Akçul, bunun da önlemlerin acil olarak alınması gerektiğini ortaya koyduğunu dile getirdi. 176 sayılı ILO sözleşmesinin Mecliste onaylanmasının ardından madenlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili mevzuatların tekrar gözden geçirileceğini kaydeden Akçul, bunun olumlu bir gelişme olacağını ifade etti. Akçul, bu düzenlemenin faydalı olmasına rağmen, denetimin etkili kılınması, maden ocaklarında taşeronun yasaklanması ve yerinde ve sürekli denetim anlamına gelen sendikalaşmanın teşvik edilmesinin de önem verilmesi gereken noktalar olduğunu dile getirdi. Akçul, “Öncelikle ve ivedilikle 176 sayılı sözleşmenin TBMM’nin yeni çalışma döneminde onaylanması gerekiyor. Bu yasama döneminde hükümetten bu sözleşmeyi TBMM’den geçirmesini bekliyoruz. Bu konuda sendika olarak girişimlerimiz sürecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

THD Tarım Bakanlığını göreve çağırdı

SONRAKİ HABER

‘Patlamanın nedeni denetim yetersizliği’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...