01 Temmuz 2011 07:47

THD Tarım Bakanlığını göreve çağırdı

Tüketici Hakları Derneği (THD) gıda maddelerindeki tüketici sağlığını tehdit eden katkı maddelerine ve gıda hilelerine dikkat çekerek, Tarım Bakanlığını denetimleri artırmaya ve önlem almaya çağırdı.THD Genel Başkanı Turhan Çakar yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün gıda hilelerinin arttığını belirte

THD Tarım Bakanlığını göreve çağırdı
Paylaş

Tüketici Hakları Derneği (THD) gıda maddelerindeki tüketici sağlığını tehdit eden katkı maddelerine ve gıda hilelerine dikkat çekerek, Tarım Bakanlığını denetimleri artırmaya ve önlem almaya çağırdı.

THD Genel Başkanı Turhan Çakar yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün gıda hilelerinin arttığını belirterek tüketici sağlığının tehlikeye atıldığına dikkat çekti. Gıda hilesi haberlerindeki artışa dikkat çeken Çakar, kamuoyunun Tarım Bakanlığı tarafından uyarılması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkan Vekili Şefik Aslan’ın basında çıkan “Tavuk dönere çöpe atılması gereken artık sakatat parçalarının, ekmeğe karbonatın katıldığı ve ete su enjekte edildiğine” ilişkin açıklamalarını hatırlatan Çakar, açıklamaların tüketici sağlığının ne kadar büyük bir risk altında olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Çakar, ekonomik durumu iyi olmayan tüketicilerin ucuz olduğu için çok tükettiği hileli tavuk dönerlerin çok daha fazla risk taşıdığına dikkat çekti. Her geçen gün gıda hilelerinin neden arttığını soran Çakar, bu durumdan Tarım Bakanlığının sorumlu olduğunun altını çizdi. Çakar, “Tarım Bakanlığı bu tür gıda hilelerine son vermelidir. Yaptığı denetimler sonucunda risk altında olan tüketicileri  ve kamuoyunu bilgilendirmelidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ses bombası atıldı 3 polis yaralı

SONRAKİ HABER

Meclise 176 sayılı kanun için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa