14 Ağustos 2014 15:51

İsrail ateşkese rağmen bombardıman başlattı

Gazze’de yeni ateşkes gergin başladı. İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin beş gün daha uzatıldığının açıklanmasından birkaç saat sonra İsrail’in yeni hava saldırıları düzenlediği haberi geldi.

İsrail ateşkese rağmen bombardıman başlattı
Paylaş

Gazze’de yeni ateşkes gergin başladı.  İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin beş gün daha uzatıldığının açıklanmasından birkaç saat sonra İsrail’in yeni hava saldırıları düzenlediği haberi geldi. İsrail yine Hamas’ın füze attığını ileri sürdü. Mısır’ın başkenti Kahire’deki görüşmelere katılan bir Hamas yetkilisi saldırıların yeniden başladığını belirtti ve “İsrail sükuneti bozuyor. Yapılan saldırı kabul edilemez” dedi.

İsrail ordusundan gelen ilk açıklamada ise Gazze’de belirlenen dört hedefin vurulduğu açıklandı ve operasyonun daha önce İsrail topraklarına fırlatılmış olan bir füzeye karşılık gerçekleştirildiği iddia edildi. Reuters haber ajansına konuşan Hamas yetkilileri ise herhangi bir roket fırlatılmadığını söyledi.
İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan Gazze saldırılarında 1900’ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler ölen Filistinlilerin büyük kısmının sivil olduğu ve aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu belirtiyor.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Filistinli bir yetkili Hamas ve İsrail’in ateşkesin 5 gün daha uzatılması konusunda uzlaştığını belirtti. Mısır Dışişleri Bakanlığı da geçici ateşkesin beş gün daha uzatıldığını doğruladı. Ancak İsrail tarafından yeni ateşkes anlaşmasına dair gazetemiz yayına girdiği esnada herhangi bir açıklama şu ana kadar gelmedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tunus’ta halkların cumhurbaşkanı adayı: Hamma Hammami

SONRAKİ HABER

Enflasyonun sorumlusu çiftçi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...