14 Ağustos 2014 15:25

‘Yaptığımız ayakkabılar kadar değerimiz yok’

İşsizlikle boğuşan, iş bulsalar da ağır şartlarda çalışan İzmir Ayakkabıcılar Sitesi işçileri “Yaptığımız ayakkabılar kadar değerimiz” yok dedi.

‘Yaptığımız ayakkabılar kadar değerimiz yok’
Paylaş

İşsizlikle boğuşan, iş bulsalar da ağır şartlarda çalışan İzmir Ayakkabıcılar Sitesi işçileri “Yaptığımız ayakkabılar kadar değerimiz” yok dedi.

İzmir Işıkkent’te bulunan Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan ayakkabı işçileri işsizlik, düşük parça başı ücret, ağır çalışma koşullarından dolayı Deri, Kundura ve Tekstil İşçileri Derneği ile birlikte basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi. Basın açıklamasına DİSK, KESK ve HDP yöneticileri de katıldı.

Site meydanında toplanan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Zafer Aktürk, ayakkabı işçilerinin ağır kimyasallar altında çalıştığını belirterek, birçok işçinin sağlığının bozulduğunu dile getirdi. Kısa sürelerde çok uzun çalıştıklarını, çoğu zamanda işsiz kaldıklarını ifade eden Aktürk “Işıltılı vitrinlerde pahalıya satılan ayakkabıların bir çifti kadar değerimiz yok” dedi. Eylem sırasında bazı işçilerin "Suriyeli işçi istemiyoruz" sloganı atması işçiler ve sendikacılar tarafından engellendi.

‘SİTE DENETLENSİN’

Patronların daha ucuza çalıştıkları için Suriyeli mültecileri tercih ettiğini, Çin’den ayakkabı getirildiğini ifade eden Aktürk, “Bu sebeplerden dolayı çalışma koşullarımız daha da bozuldu. Biz patronların aşırı kâr hırsıyla davranmasını protesto ediyoruz” dedi. Hükümeti, sorunlarına bir an önce çözüm bulmaya çağıran Aktürk, son olarak devleti Ayakkabıcılar Sitesi’ni denetlemeye çağırdı.

Açıklamadan sonra Ayakkabıcılar Odasına yürüyen işçilere Oda Başkanı Yalçın Ata açıklamada bulundu. Ata, sorunlarını çözeceğine dair söz verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini elektrik çarptı: 2 ölü, 2 ağır yaralı

SONRAKİ HABER

Patrondan işçiye: ‘Ölmek istemiyorsanız, çalışmayın!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...