14 Ağustos 2014 15:23

‘Kendini Mesih sanıyor’

Avrupalı Gazeteciler Derneği Başkanı İspanyalı yazar ve gazeteci Diego Carcedo, ‘Sultanlık geri döndü’ başlıklı yazısında, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ‘Mesih’ sandığını öne sürdü.

‘Kendini  Mesih sanıyor’
Paylaş

Avrupalı Gazeteciler Derneği Başkanı İspanyalı yazar ve gazeteci Diego Carcedo, ‘Sultanlık geri döndü’ başlıklı yazısında, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ‘Mesih’ sandığını öne sürdü.

Gazeteci - yazar Diego Carcedo, El Bulettin gazetesinde yayınlanan baş yazısında, Atatürk’ün Ortaçağ’dan kalma dini gelenekleri yok ederek batıya yakınlaştırmaya çalıştığı Türkiye’nin yok olmaya başladığını iddia etti. İslam’ın demokrasi ile uyuşamayacağını savunan Carcedo, buna örnek olarak ‘Arap baharı’ ve Türkiye’deki gelişmeleri gösterdi. Dini kullanarak iktidarda kalmayı başaran Erdoğan’ın başta İspanya’nın eski başbakanları Aznar ve Zapatero olmak üzere, batılı liderler tarafından görmezliğe gelindiğini öne süren Diego Carcedo, liberal görüşlü olduğunu iddia eden bu kişinin kadınların –kendi eşi de dahil olmak üzere- başını örtmesini istediğini belirtti. Diego Carcedo, Türkiye’nin ‘gazeteci hapishanesine’ dönüştüğünü, fikrini söyleyenlerin yargısız içeri alındığını, bu durumu yakından takip eden Brüksel ve Almanya ile Fransa’nın, Türkiye’ye ‘dur’ demeye başladığını savundu.

Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’a karşı protestoların olağan hale gelmesine rağmen bunun neden sandığa yansıyamadığının araştırılması gerektiğini hatırlatan İspanyalı gazeteci, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy alan bu kişinin, ülkedeki tüm güç odaklarını yeni görevinde bir sultan gibi kendi merkezinde toplayacağını ileri sürdü. Diego Carcedo, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı süresince modern Türkiye’den bahsetmenin hayal olacağını da belirterek, buna en güzel örneğin başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kadınlar toplum içinde yüksek sesle gülmemeli” sözünün olacağını yazdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kahraman Şövalye Justin

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerini elektrik çarptı: 2 ölü, 2 ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...