01 Temmuz 2011 06:55

İşbir‘de direniş çadırı kuruldu

Balıkesir’de kurulu bulunan İşbir Sentetik Dokuma Sanayi’de sendikalı oldukları için işten atılan 40 işçi direniş çadırı kurdu. Türk-İş’e bağlı TEKSİF sendikasına üye 400 civarındaki işçinin sendikaya üye olduklarını öğrenen patron, ise işten atmalara devam ediyor. İşçiler haklarını alana kadar m

İşbir‘de direniş çadırı kuruldu
Paylaş
C.Saffet Yılmaz

Sendikalı oldukları için işten atılan İşbir işçileri sendikalı olarak çalışmakta kararlı. TEKSİF Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 40 işçi dün fabrika önüne direniş çadırı kurdu.

İŞBİR İŞÇİSİNE KİRALIK EV YOK !

Burada açıklama yapan TEKSİF Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz  İşbir’de kölelik sisteminin devam ettiğini ifade etti. Yetkilileri bir an önce sorunun çözümüne yönelik adım atmaya çağıran Akyüz, işçilerin tüm hakları geri verilene kadar direnişin ve hukuk mücadelesinin süreceğini ifade etti. Akyüz, Balıkesir’deki kiralık ev ilanlarında ‘’İşbir işçilerine kiralık verilmez’’ibaresinin bulunduğuna da dikkat çekti.

İşçilerin  11 aylık sözleşme nedeniyle tazminattan yoksun bırakıldığını, hiçbir sosyal haklarının olmadığını dile getiren Akyüz, İşbir patronunun çalışan işçileri göz okuma yöntemi ile fabrikaya alırken, direnişteki işçilerle onları buluşturmamak için servis araçlarını direkt fabrikaya soktuğunu da sözlerine ekledi.

İşten atılan 17 yıllık işçi Veysel Kuzu ve Ahmet Işıklarlı kendilerine işten atıldıklarına dair bir belge dahi verilmediğine vurgu yaptı. Kuzu ve Işıklarlı ev kiralarını ve bakkala olan borçlarını ödeyemediklerini belirtiyorlar.

İşten atıldıkları günden bu yana Belediye-İş ve Harb-İş  Sendikaları ile Emek Partisi üyeleri işçileri yalnız bırakmıyor. Emek Partisi İl Örgütünü ziyaret eden işçiler desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. (Balıkesir/EVRENSEL)
                                                                    

ÖNCEKİ HABER

Mübarek’in idamı istendi

SONRAKİ HABER

Ses bombası atıldı 3 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...